Thursday, June 10, 2010

3 Pagi Di Klinik

Aku balik dari kampus.. hari Rabu..
Waktu tu aku dah taw adik aku yang sorang ni dh kne sakit paru2
hmm.. elok2 sampai rumah..mak ak dah ajak aku g hospital
Adik aku ni suhunya naik secara mendadak..
aiseh... rupanya pergi kerja catering di waktu pagi n shift malam plak kat pizza..
mana x lembik mamat sorang ni!!

 Xpe la...sayang adik punya pasal ak akur la..
yang dia ni pulak dok tido ...payah plak tu nak kejutnye..almaklumlah..dh x larat da,,
sampe solat pon aku dok sebelah dia.. takot tertidur plak waktu solat..
haaa
**********************************************************************************

sampe kat hospital..trus je masuk wad kecemasan ZON SEPARA KRITIKAL..
first time sebenarnya ak masok kat situ..
seram weyhhh
aku ni alhamdulillah la sihat.. xpernah la masok wad..
mmg lama tunggu..agak2 dalam pukul 12 plak ayah ak sampai..
ye la walau penat pon kne tgk anak juga...
dah sayang.. huhu..
dah pukul 1 lebih... keputusan check drah x kuar lagi.. memang penat... dah la ak tak tido langsung dalam bas ..ntah mungkin instinct seorang kakak kot..acececee...
huhu..last2 pase x larat dah..mak ak just tinggal je no tepon..
balik je la ...pe lagi...
rupanya ayah ak dh nak sampai
... hospital call plak... boleh bw balik,, xyah masok wad...
ok la tu.. tp air dah masuk sebotol dah..
yang paling ak x ley lupa waktu tgk dia berselubung satu badan... sejuk...hhuhu,,ak just boleh doa dalam hati je waktu tu,.. semoga semua ni jadi pengajaran kat dia,,
***********************************************************************************
Isnin..
tetiba panas balik...
adoi... mak ak dah suh g klinik..
hr ni hr isnin,..ramai warga emas datang untuk check drah tinggi ke, kencing manis ke kan..
lama la gak.. ble jumpa doc...dia kata kne check darah pasal dah ambik ubat...
kne check darah la plak...sian gak ak tgk..huhu...
la...tetiba doc kata platlet rendah. (104)..esok kne datg lagi..
takot jadi denggi plak.. kawasan ak mmg zon denggi skang ni...
pergi amek ubat plak... WOW... lima skali..
antibiotik je dah dua, ubat demam, ubat batuk,  dan ubat selsema... mak oiiihhh..
ni sume ubat tido ni,,,
ptg tu,.,DBI datang check rumah kami..
ni adik ak la punya pasal..
huhu,...naseb baik la clear.,
***********************************************************************************
Selasa,
hari ni tak ramai orang sangat,, adik ak cari kerusi kosong 3 dlm satu row ..pastu dia baring..
adoi... segan gak ak,,,
lpas amek result darah n maok jumpa doc,,Platlet dia menurun pulak,(101)..alahai kena g lagi esoknya
doc takot dia jadi pendarahan spontan macam berus gigi kuar darah, berak kuar darah,, buang kahak kuar darah... huhu.. jadi dia dapat ubat kumur... 3 kali sehari ye dik!!
**********************************************************************************
Rabu
hari ni gak macam semalam...
x ramai..kne check darah n naseb baik platlet ok
(148) klu x kne admit hospital..
huuhu..act adik ak ni takot gak,,
yela,,,pengalaman masuk wad bln 4 tu perit katanya...
huhu,,,
3 pagi ak kat klinik...
sebenarnya banyak lagi ak blum cerita,,, huhu,, xpe la.. wassalam...

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template