Monday, June 14, 2010

fair skin... I want it!!

salam...
oleh kerana aku ni la kan tetiba gila cari duit online... entah macam mana pulak terklik satu site ni ha...
so dlm site tu ader la ckp nak bagi putih boleh makan itu ini.. itu perkara biasa.. ye dak.. tambah2 lagi testimoni dia,,, ha,.. lagi la kengkadang rasa teruja nak cuba.. selalunye Girls la kan.. aku ni pon termasuk la kan.. hehe..
tapi as future teacher.. (science lak tu) tertanya-tanya actually satu main bahan yang digunakan dalam produk diorang ni...
Tahukan anda rahsia kulit Artis flipina dan kebanyakan artis di asia ini???.....Sungguh Gebu, mulus, putih gebu, licin dan cantik sekali…
Beberapa pakar kecantikan telah mengesahkan bahawa…kebanyakan mereka mengambil suntikan Glutathione ataupun mengamalkan Pil Glutathione setiap hari….sehingga kan di Filipina…di dalam air mineral juga mereka meletakkan kandungan glutathione supaya kulit mereka sentiasa putih gebu dan licin….

Then... aku search la kat google...pekebenda GLUTATHIONE ni sebenarnya...
so... yang aku dapat...




The strong antioxidant effect of glutathione helps keep cells running smoothly. Bounous and another glutathione expert, Jeremy Appleton, ND, say it also helps the liver remove chemicals that are foreign to the body, such as drugs and pollutants.
boley tgk artikel ni kat medicinenet
ha lagi.... sumber lain...

Glutathione is produced in the human liver and plays a key role in intermediary metabolism, immune response and health, though many of its mechanisms and much of its behavior await further medical understanding. It is also known as gamma-Glutamylcysteineglycine and GHS. It is a smallprotein composed of three amino acids, cysteine, glutamic acid andglyceine. Glutatione is found in two forms, a monomerthat is a single molecule of the protein, and a dimmer that is two of the single molecules joined together. The monomer is sometimes called reduced glutathione, while the dimmer is also called oxidized glutathione. The monomer is the active form of glutathione. Oxidized glutathione is broken down to the single molecule by anenzyme called glutathione reductase.
boley baca lanjut kat...healthline

hurm...kseimpulan la secara general actually Glutathione ni

  • produced by our liver.  
  • act as antioxidant
  • take it will help strengthen immune system
  • can make our skin become fairer and resolve other skin problem
  • maintain our health


so...aku share je la dgn korang laman web tu eh,. huhu.. nak g beli2 la..
insyaAllah selamat kalau ikut kajiannye..macam promote2 la plak..huhu
xpe.. kan..
contoh produk kat pasaran sakng camni la...

yang len tgk la kat GlowzStar


3 komen dari pembaca :

U.s.T.aZ h.A.T.i.m said...

klu laki nk gna leh x..hehe

amira said...

oohh..boleh saja... lelaki mahu perempuan..
x kaco hormon cuma tingkatkan kandungan Glutathione dlm liver...

Azmi said...

owh azmi pun kna beli ni

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template