Friday, June 18, 2010

Ke Sini Kamu...Video Streaming Lovers!!

salam.. entry ni ala2 tutorial la..atau lebih kurang nak share tips sket pasal video ni..
oleh kerana aku ni penggemar DRAMA ONLINE... so selalu la jugak dok download drama2 tu..
dan sekarang aku nak memperkenalkan barisan softwares yang aku guna..

  1. Youtube Dowloader-ni bese la kan.. boleh dikatakan semua pakai ni... tapi kadang2 ada problem sket..
  2. Real Player Downder - kalau line internet tu kencang boleh le pakai ni.. ni simple je
  3. Internet Download Manager - yang ni paling selalu aku guna..ni aku recommend sebab akan melajukan dowload video ke, mp3 ke..dan mana2 material yang boleh download..best compatible with MOZILLA FIREFOX
  4. Bywifi: Video Accelerator -  yang ni latest aku guna...software ni ok lagak..coz..sambil tgk trus dia dowload...x payah susah2 kan...
Ha..meh aku terang sket pase dua softwares yang aku highlight tu..

1. INTERNET DOWNLOAD MANAGER..

Fungsi software ini lebih kepada mempercepatkan speed download anda..

*Mula2 taip je kat search engine anda dengan menggunakan keyword 'internet download manager'... lpas tu anda akan berjumpa result lebih kurang macam ni..

buat yang advance cari la yang cracked or patched version punya.. hehe..kalau tak anda akan dapat trial version..

*lpas tu install la...
*nak test plak boleh ke tak.. ha.. boleh la g Youtube... patu klik mana2 video yang anda nak download..
icon bubble akan naik.. (recommend pakai Mozilla ye)..contohnye...









*lpas tu just klik bubble tu.. lapas tu akan keluar la dialog box macam ni..



*File location anda akan berada di Document dan video yang anda download akan berada di dalam folder dowload ..[kre cmni la..  Document>Download]

*Klu video tu tak boleh play..boelh download compatible palyer macam VLC ni.. boleh download di sini.

*Kalau ader masalah tentang integration dengan browser boleh rujuk sini.

*Then, buat pengguna Mozilla Firefox, klu tak naik icon bubble tu boleh download extesion di sini.Semoga Berjaya!


2. BYWIFI : VIDEO ACCELARATOR

Software ni pulak... lebey kepada function mempercepatkan loading/buffering/streaming video yang anda mahu tonton...

*Mula2 download dulu installer nye di sini.

*then, buka browser anda (mozilla la ye),,pastu terus je watch video.,.
setelah anda habes tgk video tersebut.. software ini secara automatiknye membuat satu lagi salinan dalam folder BywifiShare (folder berada selain dari C**).Mudah kan.

P/s: mungkin load akan tiba2 berhenti atau load hanya separuh.. jangan risau..refresh/ tutup dan buka balik tab/window tersebut... then video akan load dari point yang terhenti tadi..


PERHATIAN~~ Ini freeware taw...so x payah la crack2 atau patch2


semoga berjaya!!!!!

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template