Wednesday, June 16, 2010

Kepada smokers.. apa buktinya perbuatan korang ni baik? - YouthSays Advertising - YouthSays.com

Kepada smokers.. apa buktinya perbuatan korang ni baik? - YouthSays Advertising - YouthSays.com

Salam...
huhu...tajuk kat atas telah mengundang kontroversi peatng semalam.. memang la..yang merokok atau tak merokok,,, bagi jawapan yang tak pernah aku pikir.,.
cayalah komuniti YS..

aku memang saje hotkan petang tadi dengan soalan ni..
coz pagi tadi terdengar tazkirah kat TV tajuk 'Buruk Sangka"
ntah macam mana ustaz tu ader sebut bab smoking ni..

Yela... mana ada manusia (yang islam la) siap baca bismillah kot up sket skali doa mkn sebelum merokok
dan tak ucap pon alhamdulillah bila dah sudah..
haha
point tu memang menarik

tapi yang sokong smoking ni plak kata banyak kebaikannya..
memang pelik la diorang ni haha.. unik la patot aku kata..

secara rough la eh..diorg kata kebaikan tu:
fisrt, pencuri tak masuk rumah dok dengar orng batuk
lpas tu bagi peluang pekerjaan..
cover tax la...
lagi klu ramai orang mati...
tak sesak nak parking
tak payah risau nak jadi aper beso ni..
tak mati ketensenan

huhu... aku siap geleng kepala bila baca... kot ye pon..bagi logik sket..
yang lagi terer kata merokok ni satu cabang seni..bila hembus je,, boleh bentuk jadi huruf 2 rumi la..haish..kalau
ye pon...bagi la yang banyak manfaat dari mudarat..ye dak?

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template