Monday, June 14, 2010

Daun Kesum cap Panasonic (title requested by mum)

Salam..
reduce for reuse... tu la entry aku kali ni.. pasalnye teringat plak nak seru korang semua selamatkan bumi.. cewah.. ala2 superhero plak ye..
sebenarnya reuse ni ape??
reuse dalam bahasa melayu guna semula.. Kita guna sesuatu barang tu lebih dari sekali...
dan selalunya barang-barang yang kita reuse contoh macam botol plastik dan kaca,, tapi botol plakstik tak boleh guna banyak kali, pasal chemical dari botol tu akan lama2 escape n masuk dalam air yang kita store in it..
Cumanya,.,aku terjumpa cara yang unik untuk guna sesuatu barang ni..
                                              
mula-mula tengok memang terkejut juga... tapi itu la uniknye bagi aku..
huuhu...nampak tak ape benda tu... ha periuk nasi digunakan sebagai pasu untuk tanam dan kesom...
ha,,,, x menarik ke?? huhu... korang ader idea lain untuk reuse barang-barang...komen saya k!!!

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template