Saturday, July 10, 2010

BloGGers: Jom letak YM icon~~

tgh2 blogwalking kat blog orng lain.. so terpandang la artikel How to show ym status on blog.
hehe.. walaupun ni bukan benda baru.. saje seronok2 tulis... boleh pilih style mana yang suka... no problem..so untuk memudahkan anda dan tanpa membuang masa lagi..
let's go step by step cmne nak bubuh kat blog mende ni..

Once dah log in ke dashborad then klik tab Design
pastu bagi sape pake blogger
boleh ambil script ni..




dan sape yang guna wordpress boleh pake script ni




then.. lpas dh copy tu click la add a gadget di mana2 yang anda nak..
then gunakan HTML/JavaScript untuk masukkan script ym ini...
jangan lupa:..
  1. tukar yourYMid  dalam script tu dengan yahoo ID anda..
  2. dan tukarkant=1  dan  t=2  mengikut style yang anda suka..
Style yang available ialah seperti berikut:


selamat berYM dengan visitor blog anda!!!



4 komen dari pembaca :

AcuRose said...

nice tutorial..
nnti senang2 bleh taruk kt blog
thanks amira

amira said...

ye2... sesama..
hhuuhu...

Khairul Azmi said...

mcne nak copy kod tu???

amira said...

boleh ambik kat sni
http://www.elitezoom.com/how-to-show-yahoo-messenger-ym-status-on-blog.html

sy try post mcm biasa tapi asyik error je

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template