Sunday, July 18, 2010

"I dah Bosan dengan Bini I"

Kerana jemputan kawan I tahun 2007 dulu..tergatal la plak tangan ni nak buat  satu akaun di TAGGED...
tapi x la aktif sangat..buka pon sekali sekala..
kalau dah bosan dengan Facebook baru jengok..kadang2 x teringat langsung nak buka,,

Sebab I ni comel, ramai la add I.. main approve je la,, pasal x aktif pon dkt site tu.,
mcm2 masuk inbox,, tapi banyak tak penting.. almaklumlah.. social networking.
"hai, nak berkenalan boleh"
"hai, studi lagi ke kerja?"
"slm, dok watpe tu"
namun kerana I ni masih berjiwa remaja,, balas la juga..hehe 

untuk memahami keadaan jiwa remaja masa kini..Cewahh~~
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Then, beberapa hari lepas sebab boring (masih dalam kuarantin)
Buka la akaun tagged tu..then nampak inbox ada mesej tak baca lagi

Absent-mindedly I buka..What the heck?? I dapat la msg yang berbunyi begini:


oho..sape yang berani2nye mengorat I secara direct ni...
'suka berkawan perempuan yg jujur'
aih?? mana dia tau I ni jujur??
huhu..kerana curiosity melanda segenap ruang minda I pon tanpa berlengah...
 terus I buka profile dia...let's check it out.!!  
 ..mak aih...
This guy I can call him Pak Cik la...
Then, tgk kat status: Married

Aik... awt pak cik ni.. meroyan apa.. dah kawen dok ngorat anak dara orang!
siap ada gambar anak dia lagi..heee~~ seram!!
So I quickly replied:
"Sori I tak suka married guy"

mungkin salah I sbb guna perkataan tak suka...pak cik tu tetap juga hantar msg:

"bila u hdk call sy.?"

tapi I buat tak tahu je.. last2..sebab dah tak sabar dia hantar msg lagi sekali:



ohooo~~ banyak la Pak Cik ni punya idea.. jujur la.. x ske orang cakap bohong la.. pastu dok paksa2 I bg phone no.. yang tak boleh blah: "Allah bagi kita akal u cari yang terbaik untuk diri kita"...huhu,,alim2 kucing jugak Pak Cik ni...But, sori la Pak Cik.. I ni iman kuat lagi taw!! Masih waras walau sakit2 pon..So I mmg x reply dah la mesej Pak Cik tu..,,alahai  Pak Cik.. cakap je la:

"I dah Bosan dengan Bini I"

tu la...dulu kawen tak pikir habes.. sekarang  nak cari lain..
bahasa kasarnye: bini ni nak pakai sampai ke tua.. oleh itu pilih elok2 bai..(opss..my anger limit reached)
orang kawen dia nak kawen..orang ader anak dia pon nak..
lepas tu tetiba rasa bosan nak cari lain..
oh lelaki~~
awat la korang mcm ni (not applied to all)

nasihat: sebagai ketua keluarga.. harusla main peranan..
dah nama pon ketua..
bila nak kawen tu.. cukupkan ilmu rumahtangga,,
baru la tak bosan, aman damai sentosa...
berkahwin kerana megikut Sunnah baginda dan diisi dengan mengajak kepada suruhanNya dan meninggalkan laranganNya.. wahai lelaki.. peliharalah keluarga kamu dari api neraka.~~


p/s: mak I dah siap draft borang untuk cari menantu.. harapnye dapat yang soleh. hehe~~
JANGAN HAMPIRI ZINA . Sekadar renungan bersama.

29 komen dari pembaca :

Sky8Men said...

aduii..mcm2 skang....=)

amira said...

@Sky8Men: yep..mcm2 skang ni..
kebalkan diri dengan iman dan taqwa..ayo~~

OrenLimau said...

isk3.bahaya.

Sky8Men said...

yap..~~ itu yg penting... ^_^

amira said...

@OrenLimau: memang bahaya.. jom pasang shield Iman..hehe

hiro said...

hehe..umo 38 masih kuat lg la..ahaha.

amira said...

@hiro: ye saya taw.. once lelaki ni 'play' xde 'stop' atau 'pause'

sbb tu kne ader ilmu untuk arah nafsu ke jalan yang betul..

Yuki KumikO said...

pakcik tu lupe diri le tu..
x pon ilang ingatan..
x sedo umo dah tua.. lupe de bini kt umah..

amira said...

@Yuki Kumiko: jaga2..jangan terjebak dengan cinta siber..

PinQib said...

HEE.. lawak la pcik tuer ni

kak ina kl said...

bahaya tau..hati-hati

amira said...

@PinQib: hehe..lawak dan menyeramkan..
@kak ina: baik!!!

pearl apple said...

erk..aku dulu ada jugak weh tapi aku da delete sume..tggl facebook jer...tagged nih laman sosial yg btol2 sosial ah...

amira said...

@pearlapple: huhu..yeke.. donno la wat tu komen on ur statement coz social networking mana2 pon sme je..to me la

♥xaturen♥ said...

68 tahun pun masih kuat lagi.. apa adik mira nak risau... waka..ka..

:p

♥xaturen♥ said...
This comment has been removed by the author.
pu3mas89 said...

mak aii, bukan main lagi pakcik tue kan.. iyela bosan dgn bini die.. ish xpatut betul..

amira said...

@xaturen: x mahu la..hish!
@pu3mas89: ntah le.. nak kata pe kat org cmtu kan.. malas..dah besar panjang..

iqbalsyarie said...

Perghhhh...scary giler ah!!!jaga diri ya...semoga semua kawan saya(kamu pun kwn saya gak) tak terkena benda2 buruk ni..huhu
Post baru:Ini membuatkan kita berfikir?

♥xaturen♥ said...

adehh..

♥♥♥zakiah♥♥♥ said...

alahai la pakcik kertu tu.. miang xabis2.!!

amira said...

@iqbalsyarie: tq, insyaAllah... pandai la saya jg diri..

amira said...

@zakiah: huhu..nak wat camne..rasa hati masih muda walau badan dah tua
@xaturen: dush2!! hehe..

Nad said...

haha. ramai guys yg cmtu. ade je guys yg ngaku ade wife tp stil nak gf jugakk. pelik.

amira said...

@Nad: apa nak dikata..nak nasihat kita xde pengalaman alam pekahwinan ni..

Shahrul Shaharuddin said...

sometime kinda weird certain men type like this.. what a shame.. =_=~

yours
SH

amira said...

@Shahrul Shaharuddin: huhu... yang penting.. u are not like that right?

ridhwan said...

pakcik tue ntah sempat taubat ntah x..hahaha..~

zalizalu said...

hai, boleh berkenalan, saya pon nak no tepon awak.. zZZzzZ

haha.. macam2.. adess.. tanak kutuk ke apa pacik/lelaki tu..just harap dia bertaubat.. :P

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template