Monday, August 2, 2010

Alamak!! The page is shutting down..!!

Betapa tekejutnya mira sebagai peminat scanlations manga bila melihat dialog box yang keluar secara tiba-tiba ni:

"there is an end to everything, to good things as well"

MySpace

scanlations tak lagi mendapat kebenaran untuk disiarkan!!! (scanlations means manga yang di scan dan diupload untuk bacaan, tak payah susah2 cari komiknya kat kedai)

wooo~~ sangat sedih! site onemanga tak lama lagi akan pupus.. mira suka baca scanlations One Piece weekly.

For your information, semua manga dalam site ni dah ditranslatekan ke English. Mula2 memang cabaran juga nak baca,tapi lama2 jatuh cinta. Memang best la layan manga... Huhu.. tapi sekarang ni macam mana? Kawan2 blogger ada source lain?

p/s: perlu pertolongan.. hehe..

15 komen dari pembaca :

touya said...

sedih weh ... camna nak hidup lepas nie ?

amira said...

@touya: xdela sampe mcm tu.

モハマヅ ブッカリ said...

jgn takut...kamu selalu tgk manga ape..?

amira said...

sy baca One Piece..

モハマヅ ブッカリ said...

ooo kite pon suke one piece (^^;)

one piece dkt onemanga selalu update setiap ari ape..?

Affan Ruslan said...

Salam ziarah mira.

Oh, tapi ada byn lagi kan website blh baca.

Saya tak baca manga, tapi ada kwn2 bgtau 3 4 website gak tmpt nk baca.

モハマヅ ブッカリ said...

sbb kite dkt www.mangastream.com
die selalu update setiap ari khamis pagi (^^;)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ske gak bace onemanga katekyo hitman reborn

amira said...

@Affan Ruslan: ye.. tu sy taw.. tp sy tak taw pe URLnye

@tiny:thanks okeee..

@MissXYZ a.k.a Abaikan: huhu.. stakat ni asyik layan One Piece je.. hehe

NARDtheNERD said...

ohoo.

xpenah layan komik sgt.. =))

Hamzah Ian said...

gua pun sedeh beb... mane nak cari la pasni.. ni la tempat gua lepas perasaan bace2 komik

♥xaturen♥ said...

hehe.. peminat mangga rupanya...!

amira said...

@NARDtheNERD: x layan ke.. huhuhu..xpe

@Hamzah lan: mira pon x tahu nak kata pe

@Xaturen: ye..sy mmg minat..

iqbalsyarie said...

hahahaha...kantoi~kamu pemninat manga juga ya~!hehehe..saya dah lama sgt2 tak baca...last,masa sekolah...peminat kreko~hehe... klo takleh baca,baca la benda lain..mesti ada alternatif selain beli kan..kan?hehe
Latest post:Cerita Pangkor bahagian 1

Khairul Azmi said...

wah mira peminat komik ye...

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template