Sunday, August 15, 2010

bukan buang tapi baling!!!

Astagfirullah.. menyirap darah ni bila baca entry Hamzah..Walaupun dah war2kan secara meluas hukuman bunuh bagi si pembuang bayi, masih jugak berani..
Ye lah…
Undang2 Allah dah berani langgar (jangan hampiri zina) ini plak undang2 takzir.. Sekilas tengok pon tidak agaknya..tak heran dah kot.
Ini lah hasil ‘cinta’ .. masyaAllah..Manusia sudah rendah tarafnya dari haiwankah?

nyawaku akan ku tuntut di sana!!!

Mengapa mahu ‘syurga dunia’ yang sementara dan menempah tiket ke neraka? 

p/s: jangan hampiri zina.. hampir pon jangan!!!

30 komen dari pembaca :

iqbalsyarie said...

Astaghfirullah...inilah sebabnya islam mengharamkan kapel..kerana ilmu fiqah 'saddu al-zaara'ik',menutup peluang maksiat..jika kapel dibenarkan,maka kita akan membenarkan zina...hmmm...sampai bila lagi???
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)Cerita terbaru di blog.kisah si tudung labuh~

amira said...

@iqbalsyarie: erk.. ini bukan kes tak tahu hukum.. nafsu yang pandu akal.. ginilah.. cinta kekononnya..

dak eina (◕‿◕) said...

astaghfirullah...zalimnya..kalo tak nak bagi lah org..eina pon nk jugak jge baby~~ eina suka baby tau~~ :)

amira said...

@dak eina: zalim kan.. tak tahu mana la hati perut diorang nih

U.s.T.aZ h.A.T.i.m said...

Astagfirullah..manusia bila dh b'tuhan kn nafsu lebeh truk dri binatang..sptt maksud firman Allah dlm surah An'am ayat 35-36..

Nauzubillah..ni lah tanda2 kiamat mcm dlm hadith Rasulullah..sedey nye bla pk blk org MELAYU+ISLAM kita lak 2..

:(

Shiela Latif said...

innalillahiwainnalillahirraji'un...moga2 pasangan2 yang buang bayi nie cepat2 kena hukum...insyaallah :(

amira said...

@U.s.T.aZ h.A.T.i.m: kerana nak merasa..merana. ntah la.. konfius sape yang berakal..

amira said...

@Shiela Latif: harapnya begitulah.. kita doakan moga Allah sendiri tunjuk balasannya..

nas said...

ya allah..sedih sgt tengok bayi itu dibaling...sampai terkeluar najis...astagfirullah...:(

jom bace entri terbaru nas klik:

pemuda melayu hina puasa!

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

terok benar rasenye idop akhir zaman ni

Anip™ said...

geram lak tgk..aduyai..mkin mnjadi2..

M a W a D D a H said...

sedih tengok kes buang bayi skrg..sgt la banyak..adehh..

apa usaha kite??

Khairul Azmi said...

mira, azmi jadi sedih bila baca berkaitan hal ni..semalam ada bacaa kat blog mazidul akmal...
memang kejam la...
tak reti erti kemanusiaan...

KiKo Berdendang said...

Cakap la tara mana pon..ada diorang kesah..huhu

ASaDa RyutaRo said...

entah apa la yg d pikir org yg buang baby ni. hilang akal manusia dh kot. uhh!

suhaila said...

sayu hati bile tengok gambar bayi tu..sapela manusia durjana tu..bayi tu cukup sifat dan gebu(lihat pahanya).dia tak layak dihukum begitu..sape la yg berhati setan ni(bukan berhati binatang, sebab binatangpon sayang anak)..moga manusia durjana tersebut dihukum sewajarnya, jgn bimbang si pembunuh, hukuman diakhirat konfem ko takkan terlepas.

HiJaBViOLet said...

suatu ketika duku ada seorang ulama pernah berkata..akan tiba suatu masa..mayat akan bergelimpangan merata rata tp ramai tak percaya. hm sekarang apa yang terjadi? kata kata bertukar hakikat kan?? selagi ajaran islam tidak dipraktikkan, dunia makin huru hara.

Bidadari fiza said...

Geramnya!!!!!!!!! sanggup buat mcm tu..=(

♥xaturen♥ said...

erm,.. sedih lah,..
ada manusia macam ni,..

mungkin manusia yang tidak sempurna akalnya tu,..

amira said...

@nas:tak tahu la apa perasaan dia waktu baling tu.. keras sungguh hatinya

@MissXYZ a.k.a Abaikan: haah kan.. macam mana la generasi akan datang nih

@Anip™: yep..mira pon geram..

@M a W a D D a H:kita.. jangan hampiri zina..

@Khairul Azmi: macam takde agama kan..

@ ASaDa RyutaRo:itu lah.. dah downgraded org camni

@suhaila:harapan saya pon begitu

@HiJaBViOLet:MasyaAllah.. nauzubillah

@Bidadari fiza:rasa nak baling dia plak

@♥xaturen♥:x sempurna akal dan cacat iman

De'din said...

mereka semakin kejam

S..U..D..@..I..S said...

bila cinta dunia melebihi segala..semuanya hilang pertimbangan

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nak kena rebus yang buat tu

amirasyraf said...

jahatnya manusia macam tu!! Hukukman mati kalau dapat diketahui! Ingat!

qellissa said...

ya Allah sungguh zalim perbuatan manusia sekarang..semoga dia mendapat balasan setimpal dgn perbuatannya di akhirat dan di dunia..gsedih tgk baby di baling mcm sampah..

puteri cahaya. said...

Ya ALLAH, dunia semakin hampir kepada kiamat. Semoga ALLAH memberikan balasan yang setimpal kepada mereka.. amen.. jangan hampiri zina.. marilah kita merayu pada semua remaja.. Ya ALLAH.. Apa nak jadi dengan dunia kini?

hiro said...

jgn hampir..senang2..jgn kapel lah..ahaha

Derus said...

teruk betul skrg..semakin menjadi-jadi..diorang xde perasaan ke...

amira said...

De'din: itu tak dinafikan lagi

S..U..D..@..I..S: ye kan.. kononnya itulah lambang cinta mereka

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o: buat kat public.. baru gerun

amirasyraf: moga2 si pembuat bayi bertaubat

qellissa: entah,.. x faham lah.. mereka ni tak berakalkah?

puteri cahaya.: takut bbetul bayangkan generasi akan datang

hiro:: ye kalau ada yang berkenan.. nikah je terus

Derus: takde perasaan lah tu.. teruk dari bintang lagi..

Eryati said...

erm..mmg kurang asam jawa tol kapel yg buang bayi ni...kesian la...dilahirkan lepas tu dimasukkan ndlm beg ni mana tak mati lemas..tu la waktu buat tak takut malu...sudah ada hasil cinta konon...malu lepas tu berani bunuh nyawa kecik...keji dan kejam..patut dihukum sula org tu

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template