Thursday, August 5, 2010

Do you speak English? Yes! Walau World Cup dah habis..

tolong.. kenapa aku ada dalam balang ini...???
Tak sangka~~
saya berkata pada diri sendiri...
the moment feels like just in a blink of eye
while giving all out from myself make me happy and proud

hoh cakap omputih no? Apa mimpimu cik mira?? kau sedang bajet hebat ke???
Biar saya bagitahu anda... SAYA TELAH KE AFRICA... 
ye..saya telah ke Africa dalam masa yang singkat..walaupun World Cup dah habis..
========================================

Perhimpunan 7.30 pagi di hari Ahad (kampus mira di Kedah)
dah memang jadi event rasmi di kampus ini..
biasalah rutinnya...menyanyi, baca doa, ucapan dan pengunguman
Mira selalu excited nak dengar apa yang hendak disampaikan
mungkin ada maklumat baru ke kan??  dlm mimpi la hehehe


Paling menarik pada hari itu, ada pengunguman yang disampaikan oleh pensyarah
yang kami akan menerima kunjungan rasmi dari negara lain..
OVERSEA???ye memang betul tu...
kami diingatkan untuk melayan tetamu dengan baik
itu dah semestinya...
rileks je la..bukan kami yang terlibat..kalau bertembung nanti
tunjuk saja gigi sambil tersenyum hingga ke telinga!
MySpace

Semalam...  kumpulan mira dapat makluman yang kami pon 
terlibat untuk mewakili Jabatan Sains
terkejut den!! guano nak berinteraksi ??

"verwelkom alle"
selamat datang semua
(sumbangan Google Translator)

hoho.. belasah je la... selagi lidah tak berbelit..
kena la cakap English dengan mereka..
Kami kena buka kaunter lagi..
tapi kali ini di Makmal Biologi pula
Alhamdulillah, rezeki datang bergolek!!!
padahal dah rasa penat buat pameran hari tu... cemuh dah..hehe

Bahan di kaunter kami tak lain tak bukan paper copter tu
beres!!!... senang je.. soft copynya memang dah ada...
tinggal print dan fotostet..
nak menggunting.. boleh panggil crew
itulah gunanya kawan...kan? kan? tolong menolong amalan mulia~~
thanks for all your hardwork friends!!!

the copter-paper team

kumpulan water rocket pon terlibat juga..
dengar je berita ini..mereka terus buat persiapan...
cayalah..!!! petang tu juga diorang design botol2 untuk rocket..
mungkin juga malam tu tak tido asyik prepare..
tabik spring larh semangat you all!!!


ada macam cover album x? hehe

2 orang sedang bermeditasi.. lagi 3 orang hanya tersengih....heh!
Lebih kurang pukul 11 pg  hari ini kumpulan lawatan dari Africa pon datang melawat makmal...
hati kami berdebar-debar
kami masing-masing ukir senyuman
menyambut mereka...

Pensyarah kami, Dr. Lee Wai Heng telah bagi ucapan dan Dr Chua Choi Sir pula
tunjuk slide tentang pendidikan Sains kat kampus ini, apa aktiviti yang dibuat dan sebagainya..
lepas tu Nabilah, classmate kami beri ucapan...
fuhhh!! memang tabik spring kenyal la kat dia.. fluent la.. cakap English
tak macam mira.. hehe.. sangkut~~

Kaunter kami di belakang,, jadi kami pun berdiri di sana
walaupun slide sedang ditayangkan kat depan....kami yang dapat tumpuan!!!
di belakang (tempat kami tu)
dari kaunter telah bertukar jadi photoshot studio.....
MySpace
mereka semua dok suka ambik gambar kami... tak tengok pon slide tu..haha
jenuh senyum sampai ke telinga....
but kami happy je...
sapa yang tak suka kan...flash tak berhenti2 berkelip..
ramai betul cameramen kan depan kami..
terasa macam artis pulak..
ada juga pelawat perempuan dan lelaki yang nak bergambar bersama...
hehe.. layan je...

lepas tu pensyarah bagitahu mereka.. 'ok boleh sembang dengan student sebab mereka ada aktiviti untuk dilakuakan'
Alamak... tugas mira dah nak kena bermula..

"welcome to IPG KSAH Malaysia"
"now we gonna make mini copter-paper from this designated paper"

tetiba ada seorang pelawat lelaki tanya

"do you speak English"
tanpa ragu2 dan konfident mira balas
"yes"
terkejut mira.. nasib baik spontan cakap yes.. 
soalan dia buat mira jadi timid..mula la asyik stutter aje,,,
nasib baik ada kawan2 lain... (classmate lain pon ada.. bukan 2 team ini sahaja)
THANKS A LOT.~~
dan mira pon sambung explain macam mana nak buat copter-paper
mula2 just 5-6 orang je tertumpu kat meja kami.. lepas tu ramai pula yang datang

masing-masing seronok main paper-copter yang dah siap tu
ada kawan2 mira yang sempat bersembang dengan mereka...
mereka cakap yang mereka gembira bila datang sini mereka dapat berkomunikasi dengan baik
ada orang faham apa mereka cakap..

semuanya seronok..
lepas tu... ada sesi rocket launching pulak..
mira waktu tu sibuk edar mini-copter yang dah siap sampai lupa nak rakam launching water rocket yang diorang buat..,,,sorry sesangat
  MySpace
tapi memang tinggi la naiknya rocket tu..
huhu..memang best..!!

sebagai Souvenir, kami beri printed desingnated paer-copter yang belum dilipat dan digunting bersama paper clip untuk dibawa pulang..berebut mereka ambil~~
jadilah.. kami tak dapat ke Africa pon kertas yang kami buat tu naik kapal terbang...hehe

Oh ye.. kami dibelanja makan lagi..
kali ni bihun goreng pulak...
itu pon sodap.. hehe..

p/s: seronok weyh~~ waka waka eh eh....nanti mira upload gambar2 lain..
dan hutang2 tag.. mira akan cuba selesaikan dengan segera..

11 komen dari pembaca :

Baom said...

buat ape kat africa?? melancong ke

Baom said...

watpe kat africa mira?

amira said...

@baom:adakah anda sudah membaca entry ini hingga hujung noktahnye..

PinQib said...

haha.. cun2 kot minah afrika hari ni.. ;)Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Boys never grow up


I’m no good in having relationship

Fyzal said...

wah.. steven pienaar ada datang sekali tak? hehehehe.. :)

zezebel said...

saya baru goreng sotong petang tadi. Ehehehehe....

♥xaturen♥ said...

"do you speak English" mira?

;p suke lah tu jadi tumpuan orang... hehe..

OrenLimau said...

miahahaha.mmg best!
ko taw,tak menahan aku berdiri sambil kepala pusing2 ..flash bersepah-sepah.nipis dow pipi aku.hahaha

lagik satu kan,ada sorg ni,ikut jek aku..dari mula nak gunting paper tuh smpaila water rocket dilaunshkan.hahha.best gile!

amira said...

@PinQib: hoh.. nama pon maklukh Allah..memang cun

@Fyzal:dia tertinggal kapal terbang =(

@zezebel:jgn ckp saja..mai hantaq sini

@xaturen:hoho.. memang I suke..like..like!!

@OrenLimau:kalau jadi model.. mau income 1 juta.. hoho~~

Khairul Azmi said...

wadus..mira xde pon gambar org afrika..hehe...

amira said...

@Khairul Azmi: gambar ade kat kamera org lain.. x sempat nak ambik lagi la..

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template