Saturday, August 14, 2010

Serangan Bazar yang Menakutkan..

 Alkisah..petang semalam

actually
lagi senang berjalan kaki ke luar beli makanan untuk buka puasa..
keluar je dari pagar kampus..
selambak orang dok menjual
tapi kononnya rasa dah cemuh dah beli kat depan tu ikut juga la kawan pergi bazaar Ramadhan..
dia nak bawak.. I oke je..hehe
MySpace
memulakan perjalanan dengan hati hepi2..
tak bermakna akan hepi juga nanti..

nak masuk simpang pon dugaan.. trafik jem pulak..
takpe.. nak pergi bazaar punya pasal hati kena la tabah wal kental..
tak lama pon.. 5 minit je kami keluar la dari kesesakan itu..

dugaan lagi.. nak parking mana..???
tu dia.. bersusun kereta besar, kereta kecik, kereta mahal dan kereta mampu milik..
tapi geram juga ada yang selfish..
rembat parking lot dua sekali..
ini bukan gambar snap semalam ye.. hehe.. lebih kurang ginilah.. tapi dia ambik center terus

takpe... sabo je le.. nasib baik puasa..
pusing ke hulu ke hilir.. dapat juga la parking..
Alhamdulillah.. huhu.. excited nih!!!

ok..mula berjalan sambil tengok kiri kanan..
nasib baik jarak antara gerai2 yang bertentangan besar.. tak la susah sangat nak berjalan..
tapi bila mira dah 2 minit berjalan baru perasan..
laluan tu macam dah jadi highway..
penguin pon ada highway ok..!! jangan dengki..

berjalan lagi.. tengok apa nak beli..  
kat bilik tadi dah decide nak makan ayam percik...
er... tapi banyak sangat yang best
bila tengok itu macam best je..
bila tengok ini pon macam best..
huu... nafsu punya kerja...
lepas tu... nampak je ape rasa nak makan terus beli..
tapi beringat jugalah
dalam beringat pun terasa banyak pula duit dalam purse ni yang keluar..
macam air sungai mengalir.. ceewaahh..
ayam percik.. er..lain kalilah..

sebenarnya.. mira tak suka sangat crowd..
pening dibuatnya..
nak bermuamalat rasa macam tak kena...
lagi2 bila tengok sekeliling..
bukan minah2 je vogue
lelaki pon sama.. ala2 fashion show dah kat situ...
tunjuk segala macam
I don't like to get stared at!!

habis la pahala puasa...adeh~~
sebab tu la..dalam islam diajarkan tunduk pandangan ,lelaki mahupun perempuan..
hehe.. mira selalu pandang jalan ..
tu yang bila kawan2 panggil tak perasan..!!!
bengang diorang dibuatnya.. sori ye..

actually tu bazaar terpanjang mira pernah pergi...
tak sampai half pon..
patah balik la..
maw lunyai kaki ni  nak solat terawikh nanti..
ok... rasa dah cukup terus balik.. tak toleh dah..
nanti tak sedar berapa belanja..

kira2 plak apa yang dibeli..
haha..sah2 double belanjanya..
kalau kerja cop duit takpe..
adeh.. penangan bazaar ni..
tak boleh pergi selalu..
nanti bankrap den sapo mahu tanggung..
jangan mintak den duit.. den pon takdop.. hehe~~
p/s: pengajaran... masak sendiri je lah!! 

19 komen dari pembaca :

yong_liza said...

hihik..sabo je laa ^^

f a z z y said...

dugaan di bulan posa.hee

iqbalsyarie said...

sure~berbuka dgn makan masakan sendiri lgi okey drpd beli..lgpun tujuan puasa ialah menjinakkan nafsu~kalau duk membeli belah selalu sgt,mana ada kesan puasa...tak mencapai matlamat taqwa la..huhu..(pesanan buat saya sbnrnya)
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

saya berbuka kat surau je.makan kuih~hehe

Hamzah Ian said...

alahai.. ramai gile orang kat bazar kat.. ayoooo

suzzsuzie said...

kalau dah pergi bazar ramadan ni selalu budget lari....semua terliur dan nampak sedap

NuSaNa NoSa 91 said...

perkara biasa.. semua pakat serbu bazar ramadhan.. ^_^

Khairul Azmi said...

mira. tau xpe..masak sdiri lagi jimat...
kalau g bazar sah2 duit mengalir keluar dgn lajunya..
kui3

amirasyraf said...

hahah,kenapa pelik sangat orang yang parking tu??sabar mira. hehe

Jom layan entri terbaru FBI:
http://www.ifaceblog.co.cc/2010/08/tak-malu-ke.html

faryzh said...

jangan ikot nafsu sangat.
nanti merana~

HiJaBViOLet said...

salam mira
oh ini pemergian tanpa diriku ni..hehe wa beli apa ha banyak banyak..jeles dengarnya.tapi apa pun, syukuri nikmat yang selalu ada untuk kita. itu sudah mencukupi!

amira said...

@yong liza: ye memang kena sabo

@f a z z y: cobaan..ish3

@iqbalsyarie: yep.. tapi sini takde tempat nak memasak!!

@Hamzah lan: haah... ramai betul!!

@suzzunie: memang.. x sedar langsung.. bila balik baru nyesal.. pastu makan sampai sengkak..

@NuSana Nosa 91:hehe.. serbu...

@khairul azmi: itu mmg sah..

@amirasyraf: ntah.. tabiat belau kot..

@faryzah: ye .. sy ingat tu

@HijaBVoilet: jangan jeles.. Ramadhan masih ada..

Sharinginfoz said...

cubaan bazar ramadan kan

❤フィザAifi said...

better masak kat umah je la miraa

Hamzah Ian said...

alo alo.. hehe..

amira said...

@Aifi: huhu.. mira dok hostel lah,,

Un Phat Lee said...

takpe.habiskan je duit tu.bukan selalu.stahun sekali je. :PPP

Derus said...

hidup bujang mcm tue lah..kena jgk cari makanan..nak masak tiap2 hari mesti malas..hehe...:)

Aida Ali said...

Selamat shopping di bazar ramadan. Tema : perbelanjaan berhemah

ASaDa RyutaRo said...

satu benda yg tak best pasal bazar ramadhan ni bila bersesak-sesak.. uhh..

tp klu keinginan tahap tinggi, nak jugak bersesak. hahaha..

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template