Thursday, September 30, 2010

BE ketiga menjelma...

12 komen dari pembaca
Alhamdulillah.. BE ke-3 datang.... seronoknya...
hehe.. murah rezeki..
ada juga berita gembira hari ni lepas life jadi hectic sebab assignments
hopefully rezeki rakan-rakan pon melimpah ruah~~

omo~~ so happy macam nak melompat aje..
p/s:nantikan cerita seram yang mungkin anda juga pernah lalui..
kisah benar pagi tadi...esok.. jam 7.30 pagi

Wednesday, September 29, 2010

3G to meet mr. tangga everyday

6 komen dari pembaca
ingat! y dan x bukanlah nama sebenar..nama sebenar dirahsiakan atas sebab-sebab yang tak boleh dibicarakan
________________________________
orang sekeliling kata.. line telco x kat campus memang bagus.. tak putus..line 3G tiga~~
tapi mira ni sengaja mengada.. beli line broadband kat telco y... sebabnya dah buat siasatan.. telco y murah sikit bayar bulan-bulan...


sampai sahaja di kampus.. terus buka laptop dan cucuk modem! fuhhh.. semangat.~~. namun seperti yang dijangka..line 3G

Tuesday, September 28, 2010

taip laju macam f1

11 komen dari pembaca
sekolah taip menaip bakal dibuka untuk sesiapa yang berminat...
details yang anda perlukan adalah di bawah

Syarat kelayakan: anda mempunyai jari tangan atau apa2 aja yang anda boleh gunakan untuk menaip
Bayaran: Free of charge...nak bayar pon boleh juga
Keperluan: Akses internet untuk dowload


untuk yang tak berani klik.. sila tekan read more.

Monday, September 27, 2010

Mak!ayah! kakak nak menikah!

23 komen dari pembaca
masuk umur 20++ ni.. rasa macam dah tua je.. orang yang bertandang ke rumah pun asyik buat statement dan tanya pasil kahwin...alah.. I belum andartu dan terbabas ke mana-mana lah..


"bila habis belajar?"
"tak lama lagi la tu..."
"2 tahun lagi tu mak ayahnya dapat la menantu"
"dah ada pakwe?"
"boleh buat kenduri dah ni.. jangan lupa jemput ye"


soalan menusuk kalbu yang perit rasanya didengar..rasa nak menjerit je.. (padahal rasa berbunga-bunga) ,tapi hanya mampu merenyih~~.. nak cakap pe? yang hakikatnya memang takde 'pakwe' ke, 'calon' ke .. 

Saturday, September 25, 2010

Gurauan manja

3 komen dari pembaca
Semenjak dua menjak ni kan sedang kecoh tentang kekejaman dalam kes pembunuhan,ramai betul buat update dan review pasal kes terbaru tu. Ramai rakan-rakan blogger yang update, sebab tu mira just baca dari blog orang lain.. tapi.. yang tak update ni lah dapat..

result dapat di Stats

betullah fakta orang belajar dari persekitaran... tengok aja gurauan mereka seharian sekarang

Friday, September 24, 2010

aku suka membebelkah?

9 komen dari pembaca
di satu hari tenang,, tiba-tiba ketenanganku dikocak dek buzz encik boey di shoutbox 
arghh... apesal? tak boleh tengok orang senang ke? dia ajak mira tengok site dia.. ok2 itu no hal.. 
ooo... rupanya dia nak kata yang mira dapat sesuatu...

ooo.. dapat sebab komen banyak ye.. ni membodek mira suh pergi page dia hari-hari la ni.. hahahaha..  memang aku nih the best aarr.. tak caya?
gurau-gurau je..tak pasal nanti dia padam nama mira plak kat senarai itu..jangan marah

Thursday, September 23, 2010

belajar dan mencuba.. ini yang pertama

11 komen dari pembaca
Salam.. mira baru je berkenalan dengan Adobe Photoshop sebenarnya..
sebelum ni asyik edit gambar pakai photoscape, word, picasa dan snipping tools
dah terlambat ke nak belajar?.. sudah tentu tidak kan? huhu.. ini lah hasilnya bila ikuti tutorial dari wan hazel...
software pon dapat kat dia..geledah je site dia..


camne?? cantik??? tak kisah le nak puji ke kutuk.. janji buat sendiri taw~~ banyak lagi nak explore ni.. tutorial yang mira ikut boleh tengok kat blog wan hazel.

p/s:saya sedang bajet hot...ok.. tak hot pon..ahhhh!! apa2 lah!, log in facebook dan sila LIKE di sini.. haters??? don't even dare!

Wednesday, September 22, 2010

43 kotak baru cukup

9 komen dari pembaca
salam.. ini adalah entry pertama mira di 100penulis ini~~
============================================
mira tak ingat umur berapa sudah tahu nama sendiri.. tak ingat juga bila tahu nak menulisnya..
psssttt... korang ingat ke???
yang paling mira ingat.. setiap kali nak isi borang...mira mesti gelabah..
tak tahu nak tulis... risau, seriau.. takut-takut salah tulis... nanti jadi tak valid pulak..
lagi-lagi borang rasmi.. asyik suruh mak tolong isi sampai 
mak terpaksa beli pen mahal untuk mira bagi ada feel isi borang sendiri...hyperbola of course!







Tuesday, September 21, 2010

Malware yang perlu dikenali

15 komen dari pembaca
Definisi:
Nampaknya masih ada yang tak berapa nak faham apakah malware sebenarnya..
sebenarnya ia adalah singkatan dari malicious software atau
malicious + software = malware


Tujuan:
Just for fun... orang yang study pasal virus ni mungkin sengaja cipta malware nak test power tentang apa yang mereka belajar, sebagai prank atau nak tengok sejauh mana malware ini boleh





tangkap dia!!!

7 komen dari pembaca
mira memang suka menangkap nih... tangkap.. sebab nanti mira pulak kena jika berdiam diri...
tak mahulah jadi host malware nih...
mira pakai google chrome.. dan Alhamdulillah dapat detect terus...
nak serang sapa lagi nih...
bagi site yang ada element yang  dari blog host malware.. sila padam link tersebut...
dan jangan tinggal link anda sekiranya anda belum bertindak menyahkan element itu..
jangan anda menyusahkan orang lain


buanglah link yang host malware itu..sebab blog anda menakutkan kami yang nak singgah page anda..
dan seriously... mira tak nak dijangkiti...sila buang..takoooooottttt den..


dan pengunjung yang mengunjungi blog2 yang kena malware.. laporkan pada tuan punya blog supaya dia boleh bertindak,... jom bersama membenteras malware...

Monday, September 20, 2010

aku terjumpa dia

8 komen dari pembaca
tengah jalan-jalan.. ternampak la seorang insan nih.. mira syak beliau ni lelaki.. sebab beliau represent diri beliau sebagai kartun warna merah yang kena lompat-lompat tu..

sebab rasa ingin tahu...mira berkenan untuk isi borang nak kawan dengan beliau..

Sunday, September 19, 2010

facebook dan face-to-face

13 komen dari pembaca
first raya day, memang tiada apa kat rumah.. setakat lemang sebatang, rendang sejemput adalah...
tak kesah sebab saudara mara pun confirm akan datang 2nd raya day...
mak memang akan masak untuk saudara mara datang pada 2nd raya day...
menu hari tu.. laksa.. pergh!!!.. sedap.. tapi tak minat sangat.. kalau bihun sup.. mahu 2,3 mangkuk bedal..

raya je.. ramai yang balik dan menapak kat rumah opah ( kampung tak sampai satu kilometer)

Saturday, September 18, 2010

kerja apa yang gaji besar?

14 komen dari pembaca
zaman dah berubah.. dunia dah maju.. teringat pulak iklan tu.. ye.. tengok je alam kanak-kanak... buat banding beza..budak-budak zaman sekarang grown up with technology... technology becomes part of their life.. hatta permainan baby baling-balingan pun gadget mahal-mahal; handset.


"Kakak dulu takde pun main komputer waktu kecik-kecik dulu, kamu pulak asyik main facebook je", itulah ayat modal bila nak tembak sedas kat adik mira. Culas sangat menghadap buku. huhu...


bila bersembang bab cita-cita, ayah pernah tanya adik yang bongsu (kat header tu ha).. "beso besok nak jadi apa?", adik tanya balik.. "kerja apa yang gaji besar?"... wah,, kerja apa gaji besar? ni budak ni tak ikut minat dah.. tengok pada duit la pulak..materialistik ha? hadeh.. geleng kepala den dibueknyo..


p/s: mr pangkin.. please wait for me.. hehe
teringat kecik-kecik dulu.. main kat public phone kat padang depan rumah..
 lepas tu kacau mak sendiri.. haha

Thursday, September 16, 2010

kencing masam lebih bahaya

14 komen dari pembaca
doktor: pak cik.. sekejap ye... saya nak pergi kecemasan jap.. sekeejaaaap je,.. nanti saya datang check pak cik balik

pak cik : ooo.. takpo la..guano laie.. teruk deh  orang  keno 'keci mase'  ni.. nasib baik  pok cik keno kencing manis ja..
 
*kecemasan dibaca dalam dialek Kelantan
kencing manis macam ni.. kencing masam??
this story.. credit to my mak ngah~~

Tuesday, September 14, 2010

1st dan 2nd BE

14 komen dari pembaca
okey... mira akui tak tahu pun apelah BE ni...tak faham pon.. tapi thanks sebab kalian lah mira dapat.. ok.. BE apakah???jeng... jeng.. jeng...


thanks banyak-banyak nuffnang sebab akhirnya dapat juga mira BE ni...
tapi serius mira tak tahu apa specialnya BE ni..
lagi satu... boleh sesiapa terangkan apakah fungsi bintang-bintang ini?

er... apakah? 
sorry.. serius tak tahu ni.. huhu..terangkan eh..
p/s: tu la... orang suh letak.. main letak je nuffnang tapi tak tahu apa.. yang tahu dapat duit je..

Monday, September 13, 2010

tutorial stand alone page no komen-komen.

4 komen dari pembaca
Ada yang bertanya,jadi saya jawab lah.Cara paling mudah untuk tambah stand alone page tanpa ruangan komen. Navigation page ini berfungsi untuk mengurangkan kesesakan home page kita.. ada juga blog yang link ke blog lain untuk page baru nih... tapi kalau malas peningkan kepala.. ikut je yang ini. So, tutorial ini amnya buat semua rakan dan khasnya kepada orang 1 dan orang 2 .Sila ambil perhatian.

Sunday, September 12, 2010

Lalu je la setan

2 komen dari pembaca
ini bukan entry emosi ke apa...dan entry ini bukan bertujuan untuk marah sesiapa... sorry, kasar bahasa pulak nampaknya entry kali ini... sebelum nak marah mira balik... sila tengok gambar di bawah dengan teliti

ish..ish ...ish.. anak siapa la 'gatal tangan' buat vandalisme seperti ini.. nasib baik posmen tak sesat nak hantar surat.. tapi

Saturday, September 11, 2010

sila ambil kesempatan

10 komen dari pembaca
lepas godek2 macam mana nak buat stand alone page without comment form.. Alhamdulillah akhirnya jumpa jugak.. dengan demikian maka  bertambahlah tabs seperti
  • home
  • contact me
  • exchange link 
  • exchange banner
kepada semua rakan.. sila ambil kesempatan untuk tukar link atau banner di situ.. sekian dimaklumkan.


Thursday, September 9, 2010

cik oren the referrer

1 komen dari pembaca
wah... memang best jugak ye menu statistik yang baru kat dashboard..
tapi apakah bezanya dengan analytics yang dibuat oleh nuffnang??? boleh sape2 discover persoalan ini?
oh ye,. first site yang jadi refferer untuk blog mira yang hebat ni ialah cik oren


ini buktinya
jom tengok snapshot blog beliau


thanks teman sealam matraku..heheh.. macam tengah membodek je bunyi??
thanks gak pada blog2 lain.. 
cik oren special sikit sebab kat site bukan cbox atau shoutmix
anyway... selamat hari raya dan berhati-hatilah terhadap serangan tikus mondok.. lalalala~~

p/s: me unexpected.. lalalala~~

Wednesday, September 8, 2010

kad raya buat kalian

8 komen dari pembaca
semua orang dok jimat duit pakai e-card..
mira pon nak bagi pada rakan blogger serta pembaca tersayang


selamat hari raya semua~~

tikus mondok kepala tobek

8 komen dari pembaca
IPOH- Tikus mondok telah dikesan pada malam semalam menghendap-hendap di sebalik tirai tempat simpanan kuih raya. Beliau telah ditangkap oleh mak dalam keadaan sedang memegang balang biskut/kuih semperit sambil mulut penuh mengunyah biskut/kuih semperit dengan posisi mencangkung. Kejadian tersebut sempat disaksikan oleh

Tuesday, September 7, 2010

Duit Raya Urgent Giveaway

5 komen dari pembaca
duit raya... $$$$ kalau tak silap ada lagi satu tempat kosong.. sape cepat beliau lah dapat..


untuk keterangan lanjut sila klik link di bawah

due date: 6.00 a.m 8/9/2010

RM20 upah gelintir memakmurkan balang

4 komen dari pembaca
"mirahhh!!!!!" laung opah dari dalam kereta..kelihatan mak uda di sebelah menjadi driver..
"ada apa opah?" tertanya-tanya la den kenapa namaku dipanggil sebegitu setelah berlari-lari menghampiri kereta..
"nah..kongsi 3 orang..." kata opah sambil menghulurkan 2 not merah..
"untuk apa ni opah?" konon buat tanya.. tapi tangan ambik juga huluran rezeki tersebut..
" penuhkan balang opah tu ye.. kuih2 yang kamu buat tu"... opah senyum sengih2..

Monday, September 6, 2010

officially... sudah ku buang

7 komen dari pembaca
setiap yang datang pasti akan pergi
begitu gak dengan plugins comment intense debate..
masa percubaannya dah habes
tapi kesimpulan yang dapat.. ia menyusahkan pengomen tegarku.. 
tata intense debate.. nak cari lain



" I dah cantik ok "

12 komen dari pembaca

Shopping untuk raya? Itu dah jadi acara wajib… jadi mira tak ketinggalanlah..Tadi keluar untuk menjalankan misi.. tapi nampaknya ada yang tak dapat dicapai..
1.   Celcom- ayah kena datang sendiri untuk update bill ..dah bayar ok.. tapi
dia kata tertunggak sebab bayar lewat (mission fail)
2.   Cititrend – beli baju kemeja melayu buat dua orang adik lelaki tercinta dan ayah tersayang (mission completed)
3.   Alkama- beli acuan kuih nak buat kuih mazolla (mission completed)
4.   Billion – beli starch dan sabun pelbagai (mission completed)
Kalau beli baju raya kena jalan jauh sikit lah kalau nak dapat murah.. tapi
kalau setakat beli sabun dan kelengkapan rumah lain.. Billion Taman Alkaf la tempat sasaran ’membuang duit’. ( tak dapek duit pon promote tempat nih)
Macam Azmi pernah cerita, kalau tempat sabun dan kosmetik ni, adalah
insan-insan promoter datang.
Mira pergi ke tempat Safi sebab dah niat nak beli pencuci muka.. chantek!!! Ada less lah~~ ( boleh caya ke diskaun2 ni) hehe.. dengan tidak bertangguh lagi mira mencapai barangan yang dikehendaki..tiba-tiba
Promoter: you mau cari apa?
Mira: pencuci muka.. I biasa pakai yang ini… (sebut siap2.. taw dah satgi dia nak promote barang dia.. yang jaga kat Safi tu tak de la plak..)
Promoter: tapi I tengok you tak putih pun.
Mira: eh.. tadi ada promoter kat situ cakap I  lagiiiiiii putih dari mak I (mak kat sebelah tersengih bengang..luku satgi anak aku ni kang)
Promoter: ala.. jom tengok barang I…mana taw boleh jadi putih, cantik lagi…
Mira: tak pe lah.. I dah cukup cantik ok..dah cukup putih (bai~~.. mana datang konfiden yang membuak-buak nih..sebut tu siap tangan berawang-gawang lagi hah.. macam mak datin)
Terdiam promoter berkenaan..masam kelat mukanya,seraya itu terus tolong tuliskan resit untuk diskaun..
Er… lepas ni.. fobialah beliau lihat muka cantik aku ni.. tak berani dah.. kompem.~~
auntie.. saya nak yang ni jugak!!!
 p/s: tiada kompromi, duit selamat!

Sunday, September 5, 2010

Mereka ajar saya

11 komen dari pembaca
salam kepada semua rakan blogger..
maaf nampaknya tak berkesempatan untuk blogwalking minggu ni
super duper busy.. entry pon tak update
minggu lepas saya hadiri program Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS)
alhamdulillah .. dapat jalaninya dengan baik

kami (saya dan rakan-rakan lain) menempatkan diri di Pusat Sumber (PS)..
 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template