Wednesday, September 29, 2010

3G to meet mr. tangga everyday

ingat! y dan x bukanlah nama sebenar..nama sebenar dirahsiakan atas sebab-sebab yang tak boleh dibicarakan
________________________________
orang sekeliling kata.. line telco x kat campus memang bagus.. tak putus..line 3G tiga~~
tapi mira ni sengaja mengada.. beli line broadband kat telco y... sebabnya dah buat siasatan.. telco y murah sikit bayar bulan-bulan...


sampai sahaja di kampus.. terus buka laptop dan cucuk modem! fuhhh.. semangat.~~. namun seperti yang dijangka..line 3G memang tak dapat... hampa! yang makin geram.. bila pakai line GPRS pulak.. asyik putus.. arghh.. tersiksa jiwa raga.. rugi aaa duit aku macam nih..
 uniknya telco y ni.. waktu hujan ribut baru nak ada line 3G nye,,mungkin faktor utama sebab kedudukan bilik yang tak la tinggi sangat.. tingkat 1 je..


kontranya di rumah.. telco x memang hampeh.. tension ooo walaupun 3G.. line satu je. nak loading lambat kot.. nak blogwalking lagi tak boleh..nasib baik itu broadband mak =p
telco y pulak.. pergh.. memang jjjanggg aa kalau kat rumah..klik je.. dua saat dah full load.. hyperbola of course...hehe..
jangan sebut suh pakai stremyx2 aaaa
memang rumah mira tak pakai streamyx sebab pc pun takde..sudah rosak teruk!
yang ada cuma sebuah laptop persendirian (separuh hak milik mira) dan sebuah lagi hak milik kerajaan..
nak pasang streamyx.. kena beli pc baru dulu.. waduh! duit..duit.. di mana kau duit..
________________________________________
di satu hari lain di kampus


mira bertandang ke bilik cik zu (bukan nama penuh)..kononya nak tanya pasal assingment
tapi.. kelibatnya langsung tiada..
arghh.... aku datang ni kau takde pulak... penat jalan kaki ni ha...
"tunggu sat.. dia takde dalam bilik ni mesti dia ada kat tangga tingkat dua".. roomate dia berkata sambil tersengih.
"kenapa tingkat dua bukan tingkat tiga?" mira pulak kerut dahi
"huhu.. cari line.."
"oooooooooooooooooo" mira angguk-angguk tak geleng-geleng
seraya mira menepuk dahi sendiri.. haah.. haha
patutla selama ni teco y tak dapat..
strategi tak betul rupanya..
_______________________________________
lepas aje maghrib semalam..ops silap.. lepas makan2 semalam
terus je kat tutup suis.. pasang bateri kat laptop
dan panjat tangga sampai ke tengah-tengah.. agak-agak dapat ke ha telco y dapat ke dengan strategi urgent nih..
tup tup tup.... hah.. biru pun lampu ni ha...
warghhhh mahu je lompat.. tapi beringat sebab laptop di ribaan..kalau tak.. tak sempat jadi hak milik sepenuhnya
haha,.. tak segan duduk situ...orang yang lalu laang dok tengok je.. haha. lantaklah..buat dek je..janji dapat 3G
agak-agak bateri nak habes bawak masuk bilik..
dan line 3G pun still dapat lagi.. terbaik lah! strategi ni..
so.. kesimpulannya.. ini ke cara terbaik curi perhatian line telco y..? oh ye kena siasat lagi
kena telepon mak ni.. kata cancel exchange.. hahaha
ambik kat google.. tangga tu low profile

p/s: cerita mesti mahu happy ending kan? haha.. apasal hambar?
 ye la ini bukan kontoversi.. lambat mira post hari ni..baru balik dari B.I.G ;khidmat masyarakat...huhu

6 komen dari pembaca :

Mario said...

berukband mmg tak tentu...kdg2 ok...kdg2 kiok...

diana said...

laptop tu nak jalan2 jugak...
haha...

Aretikz said...

Asal duk hostel.. memang ada macam ni.. ahakz..

tehr said...

saya selalu online dekat tingkap
beli kabel 1/2 meter dan sangkut modem bband kat cemin tingkap

...dapat online [sengeh2 sampai kering gusi]
hehehe

Azmi said...

tu la mira.brukband memang tak tentu...
hehe kalu ok ,ok la dia...

DaRa MaNiskU said...

streamix 1 m'sia dptlah mira...siap bg laptop free lg.. xpyh ade pc pon..

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template