Wednesday, September 22, 2010

43 kotak baru cukup

salam.. ini adalah entry pertama mira di 100penulis ini~~
============================================
mira tak ingat umur berapa sudah tahu nama sendiri.. tak ingat juga bila tahu nak menulisnya..
psssttt... korang ingat ke???
yang paling mira ingat.. setiap kali nak isi borang...mira mesti gelabah..
tak tahu nak tulis... risau, seriau.. takut-takut salah tulis... nanti jadi tak valid pulak..
lagi-lagi borang rasmi.. asyik suruh mak tolong isi sampai 
mak terpaksa beli pen mahal untuk mira bagi ada feel isi borang sendiri...hyperbola of course!







paling ingat sekali waktu nak isi borang SPM..
gelabah weh.. SPM kan orang kata 'penentu' masa depan
dok angkat tangan la kat cikgu tu... macam mana nak isi nih....tak cukup kotak nih.. seriau!
nama penuh mira kena ada 43 kotak kosong sekurang-kurangnya... susah dibuatnya..
nama ayah selalu jadi mangsa... haih la..

lepas tu terpaksa lah singkatkan binti jadi bt je..
tak valid tak ikut ic.. paham?

tapi.. bila masuk kampus ni.. masalah pulak lain pulak..
tak ikut nama macam IC nanti tak valid la degree sebab dah singkatkan binti tu..
haiyyyaaa... itu hari sudah kasi betul maa...tapi nama still salah juga..sakit jiwa camni..

masalah-masalah ni buat mira terfikir nak tanya..kenapa parents mira letak nama macam ini..jadi waktu mira muda-muda dulu pernah tanya mak
mak kata: 
"ayah tak kisah nak letak nama apa-apa pun (yang baik2 la ok) tapi Nasution tu nak kena ada jugak!"
patutlah namaku panjang... dua lagi nama sebelum Nasution tu,..tak campur nama ayah lagi..
sudah boleh buat teka susun silang kata nih!

tapi selama mana hidup ini.. terasa jugak yang mempunyai nama panjang itu juga best:
1. senang nak cari nama dalam list. (tengok je yang nama mana paling panjang)
2. nama terletak di senarai teratas sebab nama mula huruf A (top list konon)
3. duduk kat dewan waktu exam mesti area depan sekali.. (tak sesat punya nak cari kerusi meja)
4. nama yang jarang orang dengar dan orang mesti ingat punya>nasution
5. ada banyak pilihan nak buat panggilan nama..(yang merepek tak layan)

ingat best aje... tak best pon ader..:
1. gabra kalau pembentangan/tugasan ikut turutan senarai nama.. (bencilah awal-awal sangat ni)
2. ruangan untuk tulis nama kecik..(rasa nak wacchhhaaa sape yang buat borang,huhu)
3. bila buat sesi perkenalan.. mesti orang tu tanya balik.. "ha... apa...ulang lagi sekali".. haiyyaaaa~~
4. waktu exam, mira perlukan 20 saat untuk tulis nama dan IC padahal orang lain 10 saat je.. (membuang masa kat situ)

itu je lah rasanya yang boleh fikir (ilham lewat malam) pasal nama yang perlukan 43 kotak ni
dah lama pendam semua ni.. rasa lega je ibarat lepaskan kentut,.. opsss

p/s: ada ke yang nak baca dan komen entri ini?? huhu.. panjang bebeno rasanya buat permulaan.. mari berkenalan dengan mira di sini.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

jom follow 100penulis.. nak jadi editor pon boleh.. ada kosong lagi.

9 komen dari pembaca :

nur.sa said...

sebab saya kakak sulug dalam family, maka saya takde penyakit ni. hehe. sebab tiap kali adik nak isi form. semua pakat suruh kakak dia ni jaa. :D

Aretikz said...

Weehuu.. 43 kotak? Roda impian pun tiada pepanjang kali.. hehe.. anyway.. makin panjang nama.. makin bnyak makna.. kan3x? cuma.. memang part isi borang tu.. err..

diana said...

orang bace la..!

nanti nak nikah suruh
bakal suami prektis akad nikah dalam satu nafas ye..
hehe..
tak pe la..nama yang unik
orang susah nak lupa..
kalau jumpe kat mana2 sebut nama je
orang dah ingat..

Azmi said...

panjang bebenor nama mira..keh3..
ish3..sampai 43 kotak??
mak aih

syazwanizr said...

ap name btolnye???

adda said...

wah panjang betul nama mira ni..

f_aRa_aINa989 said...

nama betul apa?
curious2...hehe

Mario said...

pjg tu nama ko...

PinQib said...

aku free. tp ada penyakit waswas ngn suke nebes mira. camne ni?

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template