Sunday, September 19, 2010

facebook dan face-to-face

first raya day, memang tiada apa kat rumah.. setakat lemang sebatang, rendang sejemput adalah...
tak kesah sebab saudara mara pun confirm akan datang 2nd raya day...
mak memang akan masak untuk saudara mara datang pada 2nd raya day...
menu hari tu.. laksa.. pergh!!!.. sedap.. tapi tak minat sangat.. kalau bihun sup.. mahu 2,3 mangkuk bedal..

raya je.. ramai yang balik dan menapak kat rumah opah ( kampung tak sampai satu kilometer)

bila dah ramai kat rumah opah itu,, biasalah.. ajak mai rumah pukul 9pg.. pukul 11pg baru muncul..
kami tuan rumah ni.. lahap dulu apa ada,. nanti lapar pulak tengah melayan tetamu..
 yang datang hari itu bukan sekaligus,, bila ada yang dah balik.. yang lain pun sampai..

ada yang nak cepat balik.. sebab nak raya tempat lain lagi..
"kami nak makan je.. kami tak nak sembang... nanti kita sembang kat facebook, nak sembang face-to-face ni tak sempat dah"
tercengang sampai terdiam den.. hehe.. canggih bebeno mak cik aku ni ye..


VS

                                             
" facebook vs face-to-face"

bila fikir-fikir balik.. masa kita bersosial kat facebook lagi lama dari alam realiti..
jumpa kawan lama kat facebook
jumpa kawan kelas kat facebook
buat pengunguman kat facebook
berkenalan dengan kawan baru kat facebook
cari jodoh kat facebook
bergaduh kat facebook
segalanya lah.. kot tidur pun facebook on lagi..

tapi..setakat ini.. yang kena jumpa kat alam realiti bila ada open house ke, party ke, majlis tahlil ke...
takkan la nak buat open house sampai pakai facebook kot.. nak makan celah mana??

p/s:lagi sekali... encik mario diminta tunggu,.antara kita belum selesai lagi.. heh.. cewah~~...opss sori sangat....bz sket minggu ni..oh ye... ada yang baru selepas ni yang akan jadi pesaing facebook.. diaspora.

13 komen dari pembaca :

HiJaBViOLet said...

salam mira..hm bila difikir kan btol jugak..lawak pun ada tapi bahaya jugak ye...tapi saya semestinya lebih banyk face to face. hehe

PinQib said...

haa. RAYA ku x bes gak mira


Latest entry di:

Insomnia ><
Tutorial Letak ‘Like’ di post entry

PinQib said...

betoi la mira, adik ak pung macam gile fb dah skrang ni


Latest entry di:

Insomnia ><
Tutorial Letak ‘Like’ di post entry

iqbalsyarie said...

saya labih selesa facebook drpd face to face~hahaha

Entry Baru:
-Andai aku tahu.....
-Kisah Dua Perut

Azmi said...

ni tak boleh jadi ni...
apa hubungan mira dengan mario??
kah3...bizibody..
tak laam lagi hilang lah facebook tu

Un Phat Lee said...

gua ni budak kampong jo.taktau sangat teknologi2 nih.facebook tu ape ek? :P

Nadia Akmar said...

oh...
i love face to face compare dgn fb.
fb oklah kalau nak tau updates but then biarla senonoh sikit.
xkan la arini pakai baju warna apa..
arini terjumpa kertas atas jalan pun nak bagitahu kot.
apa2 pon,their wall,so,up to them..heheh

amira said...

HiJaBViOLet: huhu.. betol2.. moga ukhuwah lebih mekar indah,, lebih seronok dan lebih tenang

PinQib: tak best??? huhu.. xpe.. insyaAllah boleh beraya lagi.. bagi la jadi best.. tak taw cmne nak nasihat diorang

iqbalsyarie: huhu.. nape??

Azmi: adelah.. mana leyh gitaw

Un Phat Lee: siyes?? tipu ahhh.. klu takde fb tapi ada blog kira canggih gak tu..

Nadia Akmar: yep.. sometimes mcm nak naik muntah

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye, selamat hari raya aidilfitri..maaf terlambat ucap, bru sempat bw.. anyway, selamat berkuliah di hari pertama buat hrini ye,.:)

mario said...

ok ok...buat yg penting dulu...ekeke mi...

errr...aku takde fb...

NICK IRFAN said...

mcm2 dorg buat dgn facebook skrg ni...

Anip™ said...

facebook bile2 je..tp facetoface blom tntu ag..heh

iqbalsyarie said...

sbb malu nak face to face..hehe

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template