Monday, September 6, 2010

" I dah cantik ok "


Shopping untuk raya? Itu dah jadi acara wajib… jadi mira tak ketinggalanlah..Tadi keluar untuk menjalankan misi.. tapi nampaknya ada yang tak dapat dicapai..
1.   Celcom- ayah kena datang sendiri untuk update bill ..dah bayar ok.. tapi
dia kata tertunggak sebab bayar lewat (mission fail)
2.   Cititrend – beli baju kemeja melayu buat dua orang adik lelaki tercinta dan ayah tersayang (mission completed)
3.   Alkama- beli acuan kuih nak buat kuih mazolla (mission completed)
4.   Billion – beli starch dan sabun pelbagai (mission completed)
Kalau beli baju raya kena jalan jauh sikit lah kalau nak dapat murah.. tapi
kalau setakat beli sabun dan kelengkapan rumah lain.. Billion Taman Alkaf la tempat sasaran ’membuang duit’. ( tak dapek duit pon promote tempat nih)
Macam Azmi pernah cerita, kalau tempat sabun dan kosmetik ni, adalah
insan-insan promoter datang.
Mira pergi ke tempat Safi sebab dah niat nak beli pencuci muka.. chantek!!! Ada less lah~~ ( boleh caya ke diskaun2 ni) hehe.. dengan tidak bertangguh lagi mira mencapai barangan yang dikehendaki..tiba-tiba
Promoter: you mau cari apa?
Mira: pencuci muka.. I biasa pakai yang ini… (sebut siap2.. taw dah satgi dia nak promote barang dia.. yang jaga kat Safi tu tak de la plak..)
Promoter: tapi I tengok you tak putih pun.
Mira: eh.. tadi ada promoter kat situ cakap I  lagiiiiiii putih dari mak I (mak kat sebelah tersengih bengang..luku satgi anak aku ni kang)
Promoter: ala.. jom tengok barang I…mana taw boleh jadi putih, cantik lagi…
Mira: tak pe lah.. I dah cukup cantik ok..dah cukup putih (bai~~.. mana datang konfiden yang membuak-buak nih..sebut tu siap tangan berawang-gawang lagi hah.. macam mak datin)
Terdiam promoter berkenaan..masam kelat mukanya,seraya itu terus tolong tuliskan resit untuk diskaun..
Er… lepas ni.. fobialah beliau lihat muka cantik aku ni.. tak berani dah.. kompem.~~
auntie.. saya nak yang ni jugak!!!
 p/s: tiada kompromi, duit selamat!

12 komen dari pembaca :

pearl apple said...

hahak3..terbaek..ak strees kot..payah btol lar nak tolak dorang tuh..macam nak sekeh je sekor2..t ajaq aku ea..=)

yui92 said...

ni cara nak mengahalau promoter ka? huhu aku guna cara pakai earphone...pastu dy cakap apa pun buat xtahu je..

Azmi said...

yes macam itu l yg kita mahu..
keh3..
jgn kasi muka kat promoter tu semua...sedap2 je mengata muka org kan..
kah3

little black dress said...

mira dah putih...apa la promoter 2..
hoho

iqbalsyarie said...

hahahaha...aduyai..sesuka hati je promoter tu ckp org..btw,saya nak jadi mcm promoter jugak la..dgn confident dan berani boleh approach org lain..kan baik klo ust2 pun mcm tu..baru dakwh berkembang.ye dok? ;D

TERBARU: Bayyinat-penjelasan

Fane Davis said...

wahahaha!!!terbaik lah punya jawapan!!!
eheheh..lepas neh nak curik jawapan you buat alasan bila kena promote barang pencuci muka.hehhehe.

thenocturnalzulkhairi said...

die ade ckp "muke awk xputih" haha sptutnye ptot dibalas dgn "awak pon ape kurangnye"
hahaha

Anip™ said...

yakin je ckp kt promoter tu..hehe..

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahaha hebatla :P

tp org ckp safi x elok. xtaula nak kondem jname malyu ke ape

rina pakai dlu ok je :)

❤フィザAzhafizah said...

huh..terbaek la mira..tabek spring jap!.ekceli rimas ngan promoter camtu..kdg2 ckp bahase melayu pon die tak phm..kang ckp omputih..agak2 die leh terime ker?..haihhh..

diana said...

akak pun pernah ade promoter
cakap gitu..
akak kate,kalau barang you lagi ok
apesal you tak lawa..
terus dia jeling..
tau marah,
yang dia dok cakap orang tak putih tu
ingat orang suke ke..

haidi takeAfoto said...

same la..sy pn pkai yg tu gak..tp xputih2 pn...

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template