Saturday, September 18, 2010

kerja apa yang gaji besar?

zaman dah berubah.. dunia dah maju.. teringat pulak iklan tu.. ye.. tengok je alam kanak-kanak... buat banding beza..budak-budak zaman sekarang grown up with technology... technology becomes part of their life.. hatta permainan baby baling-balingan pun gadget mahal-mahal; handset.


"Kakak dulu takde pun main komputer waktu kecik-kecik dulu, kamu pulak asyik main facebook je", itulah ayat modal bila nak tembak sedas kat adik mira. Culas sangat menghadap buku. huhu...


bila bersembang bab cita-cita, ayah pernah tanya adik yang bongsu (kat header tu ha).. "beso besok nak jadi apa?", adik tanya balik.. "kerja apa yang gaji besar?"... wah,, kerja apa gaji besar? ni budak ni tak ikut minat dah.. tengok pada duit la pulak..materialistik ha? hadeh.. geleng kepala den dibueknyo..


p/s: mr pangkin.. please wait for me.. hehe
teringat kecik-kecik dulu.. main kat public phone kat padang depan rumah..
 lepas tu kacau mak sendiri.. haha

14 komen dari pembaca :

Azmi said...

mira...apa kaitan dengan mario plak ni???
kah3..

erm tu la budak2 sekarang ni...asyik dengan teknologi

Aretikz said...

Hakikatnya.. Sekarang zaman susah cari kerja.. hoho.. Besalah.. Dulu lain.. Sekarang Lain.. Dahulu bujang sekarang dah kawin.. eh?

Gransazer said...

huh!tnye keje yg gaji bsr trus..hehe

DaRa MaNiskU said...

huhuhu..part public phone tu yg bes..

Encik aMin said...

wah, main tepon kaco mak sendirik? hahahar...

byk laa keje yg gaji besar, huhu... :p

mar yanie said...

betol2..owang zaman sekang ni dah maju. budak umor 4 5 tahon pon dah pandai on laptop.kite dulu tengok komputer dari jauh je, nak masuk dekat pon takut..haha

tqa.awesome said...

haha nice,
bercita2 besar budak2 tu :D

eyh! same lah, suke btol main calling2 dlu .keh3

Fyzal said...

budak2 sekarang advance. mana la reti main gasing ke, guli ke, congkak ke, batu seremban apetah lagi la. asik2 fesbuk.

My TeRrIToRy... said...

heheh nak gaji besar kena la buat blog and bernuffnang..mcm redmummy :) plus minus 100k setahun :)hehehhe

hamzah ian said...

gua pun same.. kacau mak gua gune public dpn umah.. dem.. ko ingtkan zaman gua kecik2..

puteri cahaya. said...

wah..canggihnye jawapan si kecik tu:D

Keje yg gaji banyak tanya la sendiri.. makan gaji pun xbanyak2x kan gaji?:D

PinQib said...

adik aku pun gilerkan fb
ish3


Latest entry di:

Insomnia ><
Tutorial Letak ‘Like’ di post entry

diana said...

adik saye pun asek ngadap facebook je..
nak marah,dah beso..
kalau dak sekolah boleh gak
bagi alasan peksa dah dekat...
ish...

mario said...

ok ok ...lmbt sikit pun takpe...

errr...tak baiklah main public phone kacau mak sendiri...kacaulah mak org lain takpe...haha

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template