Sunday, October 10, 2010

Aku terima nikahnya 1....2....3!

Sorry… tutorial untuk sofware tu boleh hold dulu ye.. sebab banyak nak kongsi tentang software tu..  jadi ambil masa sikit..tunggu je ok.. huhu

Baru-baru ini ada berjalan-jalan dan singgah ke Kedai Buku Popular di Centarl Square..
Masuk situ macam dah wajib.. tak beli pun sengaja tinjau-tinjau.. kot2 la tergerak hati nak beli sesuatu bingkisan bermanfaat untuk diri sendiri ke kan..

Jalan punya jalan terbaca ayat pada satu cover buku ni..

“Tidakkah pelik jika ada pasangan hangat becinta tetapi tidak terfikir untuk  bersama selama-lamanya?”



Hah! Memang pelik.. lalu mira terus capai buku tu.. belek-belek.. rupanya buku itu kesinambungan dari buku Aku Terima Nikahnya.. Penulisnya ialah Hasrizal Abdul Jamil… alamak..!!! mira dah ketinggalan rupanya..
Buku yang kedua ini tajuknya Bercinta Sampai Ke Syurga (Aku Terima Nikahnya 2)….

Rupa-rupanya bukan ketinggalan sikit.. tapi banyaaaakk..
Dah keluar juga buku ketiga.. Murabbi Cinta (Aku Terima Nikahnya 3)…

Haiya… tak tunggu ,tak toleh dah.. terus je capai dan beli dua2.. yang buku pertama dah ada dah… nak buat koleksi peribadi..BEST OOOO

Mira syorkan sangat buku-buku ni pada remaja lagi-lagi yang sedang hangat bercinta.. belajar bercinta supaya cinta itu adalah cinta yang hakiki dan menuju syurga Ilahi.. jangan kita dilaknat kerana cinta palsu.. rugi dunia akhirat…ayokkkkk ... tak tahuuuuu...

P/S: oh ye.. malam 10.10.10 ini.. bilik rehat penuh orang yang bermimpi nak wedding grand gitu.. termasuklah saya.. Ala mimpi free je kan.?

8 komen dari pembaca :

diana said...

harap2 11.11.11 tahun depan
mira tak bermimpi lagi..
ahahhah

Aretikz said...

Hehe.. Rupanya.. nak jd koleksi.. xlama lg ada tu ATN 4.. tungu jak.. ahakz.. buku tu btul2 membuka minda.. memg thumb up.. sbb tu la.. nak mencri yg memahami konsep perkahwinan tu susa.. tp nak mencari orang yang nak kahwin tu memg senang.. haha..

Solihin Zubir said...

“Tidakkah pelik jika ada pasangan hangat becinta tetapi tidak terfikir untuk bersama selama-lamanya?”


suka ayat tu.. hehe..

amira said...

diana: kak... lamabt lagi la kot.. lepas 12.12.12 baru sy berhenti mimpi.. huhu

Aretikz: haah.. nak buat koleksi..haah.. tak ramai paham pe sebnarnya konsep yg sebenar..

Solihin Zubir: saya sangat suka.. ia memikat hai saya,,

iqbalsyarie said...

Tahniah sebab suka membaca buku-buku ust Hasrizal, sangat mendidik jiwa :)

Entry Baru:
-I

OrenLimau said...

hehehe.saya sudah ada 2.
satu lagi x tahu nak beli bila.hehe

persadaBiz said...

Sekarang ramai bercinta berlandaskan Nafsu, tu yang banyak kes gejala sosial melanda

Azmi said...

10/10 ni la jugak berlakunya kemalangan dasyat...
ish3

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template