Saturday, October 23, 2010

perempuan maintenance tinggi?

buat gegurls yang rasa dirinya bukan begini sila baca.. boys? ha.. mai baca ok..? korang kena la ambil pengetahuan macam ni..sila layan
"Seminggu that boy murung sebab nak clash dengan awek dia tapi awek dia tak bagi?"
"why? awek tu cun pe? kalau takde pakwe, ada je yang masuk line"
"bese la.. high maintenance.. tak tahan kot.. maw kopak poket!"

wohhooooo.. gegurl high maintenance? first time dengar istilah macam tu.. selalunye kereta je dak? 
teringat pula yang video klip X.fm segment brother luv tu... yang ala... yang girl materialistik tuuuu

sebagai perempuan.. malu oo dengar ada gak yang jenis macam tu..
belum bernikah lagi dah demand tinggi..bajet hot!

kalau harta jadi ukuran untuk cinta,,,tak ke mana akhirnya.. ingat! what goes around comes around..
tak dapat kat kita balik.. mungkin berlaku pada anak kita.. tak dibayar cash kat dunia.. akhirat lagi sengsara!
bankrup laki tu kena tinggal akhirnya? kesian.. so, girl yang high maintenance ni macam mana sebenarnya?

1) setiap meal nak makan kat tempat yang 'kelas' gitu..
2) setiap minggu mintak dibelikan pakaian baru
3) cepat bosan dengan apa yang dia dah dapat.. so nak yang lebih grand
4) setakat hadiah cincin dua puluh sen.. tak layan la ok
5) boleh dikatakan.. girl ni cantik, cun jadi pujaan ramai.. er.. yang tak cun pun ada.. cuma susah sikit nak kesan.. (ampun! jangan debik den)
6) cara berpakaian? jangan cakap.. malas nak gambarkan
7)hanya layan orang yang poketnya berkepuk sahaja... no money don't even talk to me

ciri lain? fikir-fikirkan.. macam mana boys? mampu nak 'bela' perempuan cenggini... kalau mira lelaki.. of course mira dah kelaskan girl macam ni stok awek.. stok bini? mestilah cari yang baik-baik.. ye dak? Lu pikirlah sendiri *pinjam tagline ye Nabil*
dia takde kaitan dalam entry ni.. kot?

9 komen dari pembaca :

OrenLimau said...

ye..ye mira.
girls maintenance tinggi mmg bikin kepala pusing.
kalau dia guna duit dia xpela,kalau suma mengharapkan duit bf/hubby die,mmg masak gakla.hehe

Afiq Din said...

tokey balak pon blh kopak klu cinta berdasarkan harte...

nas said...

erm.....kadang2 setuju gak perempuan maintenancenyer tinggi..yelah... nak belanja dia pyer baju,alat solek,makan,bla2 merimaskan..hehehhehe

PinQib said...

sayer suka pakwe kayer


Latest entry di:
Shane, si jutawan Youtube
Kau ni tak up-to-date-larh

diana said...

stok awek pun tak boleh la mira..
nanti dia kikis abis2..
tinggal tulang saje..
better jauhkan diri dari pompuan macam ni..

moonbulan said...

ohohoho,,,,kalaw ad laki yg sggop tahan ngn gurls cmni mmg terkezot la,,,xperlu kot nk high maintenance sgt kalaw takat pakai duit org,,law pakai duit sndri tu ska ati hg la kan,,muahahaha,,,,

amira said...

OrenLimau: hu.. betul tu.. dok tarah duit orang memang busuk lar..!

Afiq Din: tokey balak? huhu.. takpe la dia ada balak lagi..

nas: teliti dulu sebelum memilih..

PinQib: pakwe kaya beriman takpe lah.. haha

diana: ye kak.. hehe nasib baik saya ni gurl..

moonbulan: moon! kau ada kat sini.. huhu.. yup2 setuju sangat tu.. buat menyusah org je kan?

Aretikz said...

Semoga sya kawin xdpt mcm ni.. kering poket weh.. haha...

amira said...

Aretikz: saya doakan awak.. huhu..

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template