Friday, October 8, 2010

tambah caption ke video

sesi sharing software lagi... tolonglah... jangan keluar perkataan bosan pulak ye..
serius.. yang ini best punya...

Selalu tengok kat TV3 kan.. kalau ada cerita melayu... akan ada English subtitle..
kalau tengok dekat youtube pun ada juga..

kena on CC tu kan?

sebelum tu.. nak beritahu...
subtitle ni ada dua jenis.. hard sub dan soft sub
hard sub ni terus melekat pada video.. aditing after completed adding the sub mungkin susah
software pulak contohnya.. boleh pakai Cyberlink DVD Power Producer kalau tak silap.. (tak ingat dah yang ni)
dan soft sub pulak..  kena setting sikit baru dia boleh 'jalan' bersama2 dengan video yang kita main..
seeloknya bila save letak dalam satu location..

(dok ceghita subtitle ni apa lah ye kegunaannya.. sebenarnya.. mira suka lagi tengok cerita yang ada subtitle.. rasa lebih feel... anda pulak macam mana?)

ok.. sekarang ini nak memperkenalkan .....
'
'
'
'
'
'

 Subtitle Workshop 4




Ini adalah software yang mudah untuk menambah subtitle ke video anda..

saya dah buat tambah subtittle ke video saya di bawah..

Perlukan tutorial? akan datang.... tunggu...

4 komen dari pembaca :

Nobita Sensei said...

waaahhh..dah jadi pengajar skang?!

diana said...

sumpah akak tak paham langsung..
hahahah

Affan Ruslan said...

owh, macam best je.
OK, jangan lupa buat tutorial.
Benda ni aku rasa blm pnh bljr.

Azmi said...

bijak la mira..

ni mesti hari2 check software je keje dia ni...

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template