Friday, October 29, 2010

Telefon karat atau telinga karat

Telefon bimbitku berdering dan aku menjawabnya tanpa ragu lagi...

Ayah: Assalamualaikum
Aku: Waalaikumsalam... ha kenapa ayah?
Ayah: Eh.. kakak tengah online ke?
Aku: Haah..
Ayah: Tolong ambil jap gambar En Latif (bukan nama sebenar)... pastu edit.. tengok gambar dia kat website paper tu
Aku: Siapa tu?... tak kenal lah

Ayah: Ye la tengok kat surat khabar tu.. ada la nama dia..
Aku: Hurm tak kenal... tak kenal
Ayah: Yela.. pergi buka dulu laman web tu.. nanti kenal la..
Aku: Ha... ok2

Keesokan harinya.. tepat jam sepuluh pagi.. aku pula menelefon ayah..

Aku:  Ayah.. semalam ada telefon ke?
Ayah: Adalah! takpe lah.. dah setel dah..

dalam hati *aku cakap ape ye dengan ayah aku semalam?*
p/s: moral of the story.. jangan telefon aku bila aku dah tidur... inilah jadinya.. kalau apa-apa jadi kan susah..kebakaran ke..ish3
nasib baik tak pecah rahsia ke apa.. haha.. =p

6 komen dari pembaca :

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

hehehe, blurrrrrrrr :P
apelah, seb bek bukan rumah terbakar!

diana said...

akak selalu jadi gitu..
kalau tengah tidur akak off henpon..
kang entah ape2 akak cakap..
suami selalu kena masa betunag dulu..
heheh

iqbalsyarie said...

erk...haha.. same goes ti me!!

Mari menjadi manusia

Latest Post : Kita Tidak Hipokrit!

Un Phat Lee said...

haha.mesti lu rase lu cakap ngn bapak dalam mimpi. XD

Putri_Aizat said...

haha...pernah gak rasa camnih...pastu cam blurr giler bila dah bangun tuh...

chairooL ruLez said...

hahaha...sebijik macam adeq wa derrr..kesian ayahanda anda di situ..hehe

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template