Saturday, November 6, 2010

pom! pom! pom!

Sungai Petani, dua hari lepas- dua hari lepas dalam sejarah. Kedangaran bunyi mercum berdentum-dentum..
lepas satu.. satu.. tak berhenti-henti.. sehinggakan aku yang diulit mimpi indah terjaga dek dentuman ala-ala ada pertandingan gitu.. isk , biar betul.. raya Deepa pun main mercun ke?
nak halau apa... bukan tengah malam je.. tengah pagi pun bunyi.. ish3...
tak sayang duit betul..
Pom! meletup RM30
Pom! meletup RM100
Pom! meletup RM50 x RM10

Bagi duit tu kat aku pun takpe.. boleh buat kenduri arwah kucing yang mati semalam...


15 komen dari pembaca :

diana said...

akak pun rimas dah mira..
raya nye sehari je..
yang sampai petang ni dok
main mercun lagi apa hal..

hentakbelipat said...

lagi dasyat deepa main mercun terus tgh2 bandar jb nih..kalau kite menyorok2 kot nk bakar mercun lidi skalipun..diorg xpyah takut2, kuat betul

Azmi said...

erk budaya baru ke ni??
haha...

Azmi said...

erk budaya baru ke ni??
haha...

MuJE said...

semua perayaan macam tu skang neyy...hehe

Trick Mudah dapatkan widget Wowzio

Azza Zahra said...

Nase baek rumah
aza di pinggir
hiruk pikuk
kota (:

NICK IRFAN said...

ingatkan raya cina dgn mlyu je main mercun india pun sama jgk ke?

iqbalsyarie said...

kat tempat saya, orang india main mercun depan surau. takleh kata apa, sebab umah dia pun memang depan surau. Tapi masa nak solat isyak, kami suro dia stop. alhamdulillah, dia still ada hormat juga la..

Post-post menarik.
Allah wujud ke?
Allah Sangat Baik. Setuju?

princeduyong said...

budaya lama tu...kasi can la kat diorang...time kita dulu main meriam buluh bagai nak rak...

Anzur Anuar said...

bising2! xsuka mercun. haha.

Entry terbaru: 7 macam pahala selepas mati

100penulis said...

haha.. sama gak le sini pun, mira.. sampai rasa nak pecah tingkap 'bebudak' sini baling mercun suka suki..

-saja menyinggah.. tengok perkembangan editor yg menghilang-

GaDis CoMeL said...

hang dok sp? nnti turun taman keladi la weh. ada makan2

Un Phat Lee said...

salam takziah ye.

mario said...

good luck ye...

diana said...

kemana kah cik mira pegi..
kehilangan yang amat misteri ni..
hahah..

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template