Wednesday, November 24, 2010

Taman Herba

Menghilang lagi.. huhu.. sori sangat.. pagi tadi baru pergi Taman Herba..
Taman Herba tu dekat Simpang Pulai..
bila masuk kena bayar RM2 untuk dewasa
dan RM1 untuk kanak-kanak 13 tahun ke bawah..
keluasannya fuh..... 22 hektar..
tapi kami tak sempat la nak jalan semua..
cuma sempat pergi ke Laman Warisan 1& 2
dengan laman  aromatik..
banyak yang kami belajar kat sana..
kadang-kadang tak sedar pun tumbuhan tu sebenarnya boleh buat ubat..
padahal tepi pagar je...

mira sempat la capture beberapa gambar...huhu.. jom tengok



Lidah Jin

siap ada penerangan lagi ha...

 
Comel tak pokok ni.. hehe.. namanya Terung Susu Kambing

nak tengok kegunaannya? open in new tab ye..
Bunga dari pokok YTT; Yesterday, Today, Tomorrow yang dark purple Yesterday, light purple Today dan yang putih pulak Tomorrow

Subhanallah.. dalam satu pokok ada tiga warna bunganya


awet muda ooo
Kat sini boleh la kalau nak beli pokok herba yang diorang dah semai..
banyak lagi sebenarnya.. tapi cukup la tu kan... lepas tu kami berkelah sambil menikmati panorama sekeliling

kami makan kat tepi tasik.. huhu
huhu.. ok la ...cukup setakat ni..sehingga berjumpa lagi~~

5 komen dari pembaca :

Azmi said...

wah3....
bukan main lagi lama dia mneghilang..
mira azmi tag mira join kontest

diana said...

ada taman herba ye..
nak pi la nanti..

Anip™ said...

huh! tringin nk pegi tmn herba..heheh!terung tu x pena tgk pon..

1)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !
2)(Fakta/Auta) Anda Percaya Atau Tidak, Terpulanglah !
3)(Tutorial) Cara Mudah Print Screen Penuh Pada Web / Blog

HiJaBViOLet said...

salam kawan.hehe..amboi berjalan ye. setelah sekian lama, muncul kembali.comeback!! bwak balik apa yang patut tanam kat maktab. hehe

izulman said...

Yang tu mmg pokok terung ke? :S

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template