Friday, December 3, 2010

Link di profile > penting taw!

Siapa tak seronok bilangan follower bertambah kan? Ada yang akan shout : I follow you dah.. you follow I balik ok... cuma minoriti yang akan mendiamkan diri konon-konon tuan blog tu 'pandai' le nak follow balik..
Bagi mira.. ini masalah juga.. ye lah,, nak tahu juga blognya untuk di follow tapi takde pon linknya.. Mira ni kadang-kadang out-offline, jadinya bila dah banyak link tak  tahu yang mana satu dah! haaaaa... kan...
Bila tekan kat follower punya icon tu kan selalu akan keluar macam ni..

v
v
opss ..eifa sorry yea,, pinjam sat
ok.. cuba pulak tengok yang kat bawah ni...(sila tekan READ MORE.. eheh!)

 

ain pon jangan marah ye,, ;)
Which one is better? haaa,,, I speaking you.. huhu..ok la ..mira rasa ramai yang akan setuju dengan mira untuk memilih gambar yang bawah kan? Sebabnya, follower tersebut letak linknya. Kan senang gitu nak terjah balik. So, macam mana nak bubuh link tu?


1) Pergi kat profile lepas tu klik pada EDIT PROFILE
2)Di bahagian General, tambahkan link blog anda di field Hompage URL.


3) akhir sekali klik SAVE PROFILE

Siap! Cuma tiga langkah ini sahaja anda sudah dapat menyenagkan pemilik blog yang anda follow. Mudah kan? Jadi apalah salahnya check profile anda dan edit. So, sekian.

5 komen dari pembaca :

princeduyong said...

ye betul...pandai...

PinQib said...

tengs for sharing



BABY untuk dibeli!
Kita dan BABI!

chairooL ruLez said...

sangat setuju!!

Aretikz said...

itu yang kadang2 susah nak terjah juga.. hehe..

Encik MT said...

haha! nampak sangat Encik MT buta it. tak pham menda2 nie..canggih sungguh. haha!

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template