Wednesday, March 16, 2011

PhotoEntry:RFC di Ipoh

Maaf..hal yang lebih penting dalam hidup banyak didahulukan dari aktiviti blogging. Tapi..kembalinya saya untuk berkongsi berita gembira terutamanya untuk warga Ipoh. Satu cawangan RFC dah dibuka di Ipoh. Masa beroperasi:
 Isnin- Ahad
(10.30 a.m - 11.00 p.m)
Hari jumaat akan tutup dari 1.00 p.m - 2.00 p.m untuk solat Jumaat.

Tak susah kalau dah tahu lokasi Billion di Silibin ni.. Sila la lihat peta di bawah.

snap dari Google dan tambah sikit

Oleh sebab sederet bangunan tu bangunan baru, RFC tak masuk Google Maps lagi. Lokasinya pula agak tersembunyi sikit tapi nak kawasan nak parking kereta banyak. Kalau dah jumpa Billion Taman Alkaff ( taip kat Google Maps ye) di Silibin ni sila tengok pula  arah yang saya cuba tunjuk di bawah melalui gambar. Harap-harap faham la ye.


Bila dah masuk simpang untuk ke Billion, terus je.

Billion di sebelah kiri.

Di hujungnya akan jumpa simpang lagi. Belok kanan.

Sampai kat hujung jalan tu pulak, belok kiri


Lepas tu, terus je.
 Hujung jalan tu ada selekoh. Ikut je jalan tu dan anda akan nampak bangunan RFC di hujung sekali.
 Kita dah sampai.
suruh adik je la jadi model 
 Jom beli makanan.

Di tingkat bawah hanya ada dua meja, jadi, kalau anda nak makan kat situ boleh naik atas. Hati-hati ok.


Jom makan.
Besar ayam yang dia bagi, tak larat nak makan semua.

Selamat berkunjung ke RFC cawangan Ipoh.

Jom ramai-ramai pergi RFC. Oh ye, sori kalau tak ber apa faham sebab susah nak muatkan semua maps dari dalam entri ni. Kalau nak pergi , roger la saya di facebook atau twitter.

7 komen dari pembaca :

Aida Ismail said...

pheww. tarik nafas panjang panjang. now terasa nak makan RFC pulak..another 2 months to come. kena sabar ni. hehe

nizamsani said...

wah.nak cuba juga.

diana said...

dah lama tak mai sini...
dah berubah wajah dan nama..
mujur masih ada nama mira nas tu..
kalau tak..erm...
dimana kan kucari ganti..
hehhehehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

RFC?? kat trg ni dah 2-3 bulan buka kot..tapi pegi baru 2 kali sbb hati masih tegar dgn kehepsi !! but ayam dia unik lol..organik!!


hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

mira_nas said...

Aida:jom support produk org islam
Nizam: cuba la, sedap woo
Diana: sori..sy pon lama menyepi
Mummy: huhu xpe,pelan2 adapt

mira_nas said...
This comment has been removed by the author.
amirasyraf said...

wah cayalah Mira,siap bagi maps and directions lagi,macam ni senang lah FBI nak pergi.haha

read my latest post:
http://www.ifaceblog.co.cc/2011/03/cuti-cuti-sekolah.html
sangat best daripada biasa.
FBI_

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template