Tuesday, March 8, 2011

realiti tak semestinya indah belaka

Kali ini sengaja merantau di tempat orang untuk aktiviti PBS. Setiap kali PBS, sekolah mestilah yang berlainan. Selalu yang kita belajar, sepatutnya keadaan realiti akan hampir dengan teori. Namun, manusia yang lemah dan lumrahnya 'lupa' menjadikan realiti jauh-jauh meminggiri realiti.

Kalau nak diikutkan 3 kali PBS ni, tekanan masing-masing berlainan. Almaklumlah, masih baru nak menceburi bidang profesion ni, masih banyak tunjuk yang perlu dipelajari dan diberi tunjuk ajar.

Yang termampu buat masa sekarang, hanyalah buat yang terbaik. Impression negatif orang tak boleh nak elak, tapi takkan nak pergi mengampu pulak nak hidup selamat, kan? Sabo je la..

cr to Google




Walaubagaimanapun, semangat tak boleh patah hanya semata-mata dengar cakap orang, ye dak? Future is in our own hand. Sekian.

10 komen dari pembaca :

Jannah Miho said...

teruskan bersemangat! yosh! :)

Firdaus Kasim said...

sabar separuh dari iman.. btul x?

OrenLimau said...

wohaa!jgn putus asa~bersemangat!btw,ape cerita babe?

wan farah said...

lumrah idop mmg mcm nie..=)
anyway dh follow kmoo

nora said...

PBS tu pe??

ENTRY HOT : dia tinggalkan aku...

nur dhiya' aida said...

haloooooooooo ^^

PinQib said...

bes daq???


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

|Cara Picit Jerawat Paling Seronok!|

|Blog Menggemok!|

Azmi said...

sabor je lah.....hidup tak selalu seperti yg kit harapkan....best apa jadi cikgu??

amirasyraf said...

hai mira ingat lagi x dengan FBI??? FBI dah start sibul dah..jenguk2 ;lah blog FBI tolong buang sarang labah2.haha

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

semangat!! semangat!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template