Thursday, May 12, 2011

Accidently... deleted

2 komen dari pembaca
Dari pagi tadi tak dapat log in.. then bila boleh tiba-tiba rasa nak tukar template..
yang harunya boleh tersilap tekan delete widget..habis dengan shoutbox sekali terdelete..
sorry kepada blog yang mira dah senaraikan dalam bloglist.. InsyaAllah akan dijejaki semua
sekarang tengah busy sikit untuk exam so.. update pun jarang.. blogwalking lagi la
doakan saya ya dapat flying clours untuk exam ni ye.

wassalam

JANGAN BACA,..nanti STRESS

1 komen dari pembaca
tengok kertas...STRESS
tengok buku... STRESS
tengok bawah...STRESS
tengok atas lagi lah.. STRESS
dengar orang mengeluh,merengus pun... STRESS
kalau kesabaran takde.. aku pun ikut STRESS
STRESS kan kalau asyik2 STRESS..
buat aku jatuh sakit..
sakit hati

Lebih baik cari benda yang buat kita tak STRESS
bila tempat tu STRESS
keluar supaya tak STRESS
bila tengok orang STRESS
jauhi orang tu supaya kita pun tak ikut STRESS
siapa yang nak STRESS
siapa pula yang sengaja tempah STRESS
tanya lah diri sendiri yang tengah STRESS tu..
baik ke STRESS ni untuk aku?
STRESS aku ni buat orang lain ikut STRESS sama ke?
STRESS boleh tolong aku siapkan kerja dengan hati gembira?
ahhhhh... STRESS!.. berhentilah.

S -senyum
T-tak
R-risau
E- emosi
S - selalu
S - ??????
I promise..no one will get hurt (image credit to Google)
p/s: senyum.. tak perlu kata apa-apa.. oh yeah..

Sunday, May 1, 2011

Laptop asyik kelipok gara-gara IDM

4 komen dari pembaca
Arghh!.. mahu sasau.. baru je tulis ayat hipotesis sudah terpadam secara tiba-tiba laptop ni.

Sebelum tu, ada dialog box pasal IDM CC extension, tak sempat nak tekan yes ke no ke.. dah dia padam sendiri.

Adoi la labu, tak tenteram dibuatnya nak pakai laptop ni.

Haaaa.. kalau ada sesiapa yang ada masalah macam ni, tak susah kalau nak elak benda ni dari berlaku lagi. IDM ni compatible dengan Mozilla Firefox (kalau ada dalam laptop anda la).

Jadi, untuk mengelakkan masalah ni berlaku di masa hadapan, disable saja add-ons IDM untuk Mozilla Firefox tu.

Tahu ke macam mana? Mula-mula pergi kat tool > add-ons> pilih IDM CC > disable dan Restart firefox
Pastikan keluar dialog box macam ni untuk disable IDM CC tu (cr to Google Image)

Lagi elok, tutup terus kat tray icon tu kalau tak guna. Mengacau je. Oh ye, saya asyik cerita pasal IDM ni, tahu ke apa bendanya. IDM tu singkatan dari Internet Download Manager. Sangat berguna untuk download file macam video, audio ataupun document.
Ok. That's a simple tip for today. Selamat Hari Pekerja.

p/s: harap la laptop ni tak kelipok lagi. (kelipok = kelip-kelip > ini adalah bahasa daerah /loghat Kedah. Maaf kalau salah)
 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template