Thursday, June 2, 2011

Nak buat macam mana? Ia memang menjengkelkan.

"Mira.."
"ye.. awat?"
"watpe? dah mamam?"
"er..mamam tu apa?makan?
"ye, dah ke?"
"dah"
"dah solat?"
"dah"
"watpe ni?"
"takde apa..."
"yela.. watpe?" 

My..my.. rasa macam nak lempang saja orang yang dok tanya mcam ni. Makin dilayan makin membara rasa hati. Rasa menyampah pun ada. Sekali boleh la macam ni. tapi, bila hari-hari rasa macam nak muntah. It's not about concern anymore. It's disgusting! Yeah, DISGUSTING and ANNOYING!

It's no exception even your face ..err.. ok la. Mungkin ada yang seronok orang tanya buat apa, dah makan ke, dah solat ke? Tapi untuk saya, those trivial things tak perlu tanya bagi saya yang berumur 22 tahun ni. Saya tahu jaga diri, dan saya tahu saya perlu jaga hubungan saya dengan tuhan saya.

Maybe anybody will say, that's cute to use such word. Buat apa > watpe?
But, I'm sorry. It's not for me. At least.

Tak menyampah ke dengar laki umur 20-an cakap pelat macam budak umur 4 tahun. Kalau saya rasa macam nak lempang je. Sekian.

p/s; Mix the languages. Tapi saya pakai ayat penuh. So?

11 komen dari pembaca :

faryzh said...

maybe dia nak short form kot.
tak pun loghat dia.hehehe.
just my opinion.=)

tim said...

nak manja manja kot.......

tapi agak2 la kan..

mira_nas said...

faryzh : he... dia cakpa pun short form gak la.menyampah kot

tim: geli la cek!

asliner said...

erm..
kalau saya pun same jugak..
rase nak kasi lempang..
rimas kot kalau tnye bende2 yang macam nie..
even menunjukkan yang dia ambil berat..
but, it is not neecessarily to be asking for many times..
i'm rite? =)

mira_nas said...

asliner: yep.. setuju sangat.. lagi rasa nak lempang kalau mood tengah tak baik..,hu. nasib la.

diana said...

dia nak tunjuk yang dia prihatin la tu...

zulaika hamizi said...

hye , thanks visited mine . follow suda . btw , habaq kat depa - INGAT COMEL LA TU , PRONOUN MCM BUDAK 3 TAHUN -. nanti terblit lidah , ha! pahdang muka! ::)

Finaz Jaafar said...

i'm using those kinds of words jugak kadangkala..huhu..
tapi not so pelat la sampai guna perkataan mam for makan, nanak for taknak..that is soooooo geli2 !! hahaha

Cikgu Fikri said...

hehehehe..
nak manja2 tu..
tp, bg fiq, tntg solat tu mmg kna tnyer..
mungkin kit atahu jga hubungan dgn Allah S.W.T , Tapi tak salah kan kalau sekadar mengingatkan..
sorry..just my opinion.. :)

nursyamime said...

hehe sabor jela..
caring kot..
cuma terlebih je..

mira_nas said...

diana: ye la kot

zulaika : hehe.. nak wat camne kan.

Finaz: haha.. geli eh.. taw pun

cikgu fikri: well.. yeap.. but kinda annoying lah

syamime: huuu.... ye la tu.

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template