Wednesday, June 1, 2011

Periksa tahap kesihatan diri anda dengan lihat anda punya n@%&is

Ohh.. ok.. memang lama dan bukan sengaja menghilang diri. Well.. bukan ada orang concern pun kat blogger cikai macam saya ni.. hehe

Kali ni nak kongsi satu maklumat dengan anda.. macam mana nak tahu tahap kesihatan badan kita.
Mungkin ada yang tak perasan, atau langsung tak tahu. Sampai dah tak larat baru la nak pergi jumpa doktor.

Satu cara nak tahu tahap kesihatan anda ialah dengan lihat pada n@%&is anda. Apa benda tu ye? hehe..  sebenarnya, najis. Kalu tak faham... er.. tengok tahi sendiri lepas qada' hajat.

Kalau SIHAT, bentuknya macam pisang dan warnanya kuning keemasan. Kalau bulat-bulat ke, terus takde bentuk ke tak sihat lah tu.Kalau sembelit, lagi haru. Ada la yang tak kena dengan badan kita macam tu.

Sihat itu satu kekayaan dan cara menjaga kekayaan ialah dengan jaga pemakanan. You are what you eat, kan? Lagi pula, badan cergas, minda cerdas.

cr to Google

2 komen dari pembaca :

schaze zainn said...

ade org cakap kalau tengok najis waktu melabur nanti otak benak..hihi tak sure la betul ke tak..ekekeke

mira_nas said...

hee... bukan kena tenung lama-lama, take a glance je.. just nak taw camne keadaannya.

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template