Sunday, July 31, 2011

Ashraf Hafiz (Aleesha Farhana) meninggal dunia

0 komen dari pembaca
Sudah kecoh kesnya bertukar jantina dan menggegarkan Malaysia dengan permohonannya menukar nama. Walaupun gembira kerana bebas dari tubuh lelaki,realiti tetap realiti. Nama Ashraf Hafiz tetap tidak boleh ditukar kepada Aleesha Farhana.
Baru-baru ini ada berita mengatakan yang beliau masuk ICU kerana serangan jantung.. Berikut berita dari Oh! Media :

Lelaki gagal tukar nama kepada perempuan meninggal dunia

KUALA TERENGGANU – Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meningga dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi (semalam) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi(semalam)

Moga-moga dia sempat bertaubat dan kita yang masih hidup ni ambillah pengajaran dari kes ini.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, July 27, 2011

Word less today~

2 komen dari pembaca


Hope today is better than yesterday and tomorrow even better than today.

Tuesday, July 26, 2011

Macam mana nak ajar?

0 komen dari pembaca

Pengalaman jadi guru hidup. Ye,memang betul. Tapi terfikir tak,walaupun seseorang tu banyak pengalaman, changes just not take place.

Pernah rasa tak nak ajar diri sendiri :

-Fikir dahulu sebelum cakap.

-Jangka perasaan orang lain terhadap apa percakapan dan perbuatan kita

- berhenti duduk di zon selesa je.

-Jangan ambil kesempatan atas kelebihan orang lain.

-Jangan cakap tak serupa bikin.

-Tak pentingkan keselesaan diri sendiri

-... Banyak lagi kalau nak senarai..

Kita kena ingat,what we give to others,we'll get back. Jadi,ingat, paling kurang2 pun,pengalaman tu boleh bentuk peribadi dan personaliti kita. Jangan expect semua orang boleh terima perbezaan,tapi yang berbeza tu kena sedarlah. Mungkin berbeza kita sudah cantik untuk kita tetapi buruk di mata orang lain..

Location : Jalan Kuala Ketil, Taman Seri Impian, 08000 Sungai Petani, Kedah,

Location : Jalan Kuala Ketil, Taman Seri Impian, 08000 Sungai Petani, Kedah,

Monday, July 25, 2011

Testing blogaway.

0 komen dari pembaca

Pengguna android di kalangan blogger mungkin tercari-cari aplikasi yang membolehkan kita update terus blog kita dari phone.

Key in sahaja keyword 'blogaway'dan download ke phone anda..happy blogging!

Location : Jalan Kuala Ketil, Taman Seri Impian, 08000 Sungai Petani, Kedah,

Location : Jalan Kuala Ketil, Taman Seri Impian, 08000 Sungai Petani, Kedah,

Thursday, July 21, 2011

So pity

0 komen dari pembaca
Pity..
yeah.. it's for you
these sympathies..

Even i'm not happy that I'm being all alone
to the point I cried out of my heart..
the more is..
I pity you who cannot stop clinging around your friends
so.. you'll get what you wanted..
Even worse.. you'll be around who give benefits to you
and throw them when they are not needed

Again.. I pity you
Even though I'll be the last person
who people call to be part of them
yes, I pity you
they just take you in
to stop you from grumbling
to the point
that even the patience me could not stand...

Yo are so pity
when you have something more than us..
you could not less or more
be with others who behind you..
you turn to others who have same level with you

Don't you feel
these sympathies?
Don't you ever reflect what you did?
Don't you feel ashamed of yourself?
So pity..
it's you.. who are being pitied..
I pity you
who cannot understand you yourself..

p/s: this is just finger_exercise ... nothing more than that..
 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template