Tuesday, July 26, 2011

Macam mana nak ajar?


Pengalaman jadi guru hidup. Ye,memang betul. Tapi terfikir tak,walaupun seseorang tu banyak pengalaman, changes just not take place.

Pernah rasa tak nak ajar diri sendiri :

-Fikir dahulu sebelum cakap.

-Jangka perasaan orang lain terhadap apa percakapan dan perbuatan kita

- berhenti duduk di zon selesa je.

-Jangan ambil kesempatan atas kelebihan orang lain.

-Jangan cakap tak serupa bikin.

-Tak pentingkan keselesaan diri sendiri

-... Banyak lagi kalau nak senarai..

Kita kena ingat,what we give to others,we'll get back. Jadi,ingat, paling kurang2 pun,pengalaman tu boleh bentuk peribadi dan personaliti kita. Jangan expect semua orang boleh terima perbezaan,tapi yang berbeza tu kena sedarlah. Mungkin berbeza kita sudah cantik untuk kita tetapi buruk di mata orang lain..

Location : Jalan Kuala Ketil, Taman Seri Impian, 08000 Sungai Petani, Kedah,

Location : Jalan Kuala Ketil, Taman Seri Impian, 08000 Sungai Petani, Kedah,

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template