Saturday, October 22, 2011

Jalur lebar dalam smartphone.

Ada smartphone tak? Tak ada pun takpe... teruskan membaca.
Baiklah~ Entry ini khas untuk orang yang tak berapa sangat penting dan mempunyai smartphone tapi tidak melanggan sebarang pelan internet, walaubagaimanapun melanggan jalur lebar.
Ha... cukup tak kriteria tu.. tak cukup pun boleh baca juga, teruskan.

Sebenarnya, nak bagi taw pada yang tak taw cara-cara untuk menetapkan setting sim broadband supaya boleh melayari internet dengan menggunakan smartphone.

1. Mula-mula, shut down dulu phone tu elok-elok dan tukar main sim kepada sim broadband.

2. Lepas tu..., tengok video kat bawah ni ha...



3. Kalau nak tukar balik kepada main sim, pastikan shut down phone elok-elok. Kalau phone tak dapat detect sim, 'Restart the phone'.


Ok. Harapnya bergunalah tips ini. Saya pernah cuba cara ini pada Xperia X10 mini dan Xperia X8. Smartphone yang pakai Android sebagai Operating System pun rasanya boleh pakai setting ini. Selamat mencuba.

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template