Saturday, October 13, 2012

Sekolah bayangan

2 komen dari pembaca
Semester hadapan akan bermula tak lama lagi. Maksudnya, cabaran lebih besar menanti. Ok. Sudah tahu sekolah mana nak menumpahkan keringat dan timba ilmu pengetahuan. Jauh di suduh hati rasa macam tak keruan. Takut-takut tak mampu nak laksanakan yang terbaik.

Sekolahku~
Perjalanan ambil masa 30 minit. Lama juga tu. Harap-harapnya bangun awal setiap hari. Doakan saya dan partner yang terbaik. Ameen. Moga cemerlang, gemilang dan terbilang. Ahaks!

Tuesday, October 9, 2012

Oh MY English. Berkarat sudah~

1 komen dari pembaca
Assalamualaikum semua.
Lama sangat dah tak menulis di blog ni. Rasa kekok pulak.

Tengok.. haaa, nak mula ayat pun rasa macam setengah jam kena fikir. Kadang-kadang rasa macam terfikir, nak padam ke tak blog ni. However, this blog did save me when I was doing a task. I did post about subtitle workshop and I realized then that I put it in here. Nasib baik la tak delete lagi blog ni.

Ha.. memang tengah buang tebiat dok cakap English ni. Mana taknya.. tadi pergi lawatan penanda aras di sekolah antarabangsa. Memang kena speaking la.

Mula-mula memang pening nak mulakan perbualan. Lepas dapat je mulakan perbualan, barulah lega. Memang rasa macam jadi 'dummy' balik bila nak cakap. Haha.. nak buat macam mana. Tak ada persekitaran pun yang perlukan cakap dalam bahasa Inggeris. Memang berkarat la..

I did take some pictures with the students. Nanti kalau dah dimuat naik boleh la nak show off.. huhu.. =P
 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template