Tuesday, February 19, 2013

Cipta komik sendiri.

5 komen dari pembaca
Teringin nak lukis tapi lukisan macam tak berapa nak jadi. Nak buat komik lagi la tak ada idea nak susun panel macam mana.
Alhamdulillah dah terjumpa laman sesawang yang boleh bantu.


Saya dah cuba jaya, jadi inilah hasilnya.

Ciri-ciri biji benih dan buah mengikut agen pencarannya.

Boleh lah, cuba sendiri ya.

Friday, February 15, 2013

Hate kills

0 komen dari pembaca
Note at my desktop.
Hate does make us stress and heart throbbing. This way I can counter it back!

Thursday, February 14, 2013

Foot Detox Patch VS Terapi Ion

1 komen dari pembaca
      Bismillah. Sebelum nak meneruskan post ini, ingin saya buat beberapa penafian. Saya hanya menulis entry ini berdasarkan pengalaman saya. Ini bukanlah entry advertorial.

Detox Foot Patch
Terapi ion



           VS



     

       Sebelum saya mulakan banding beza kedua-dua produk ni, saya nak tekankan yang fungsi utama kedua-dua produk ini adalah sama sahaja iaitu, nyahtoksin.

       Pertama, kos. Kalau dibandingkan kos. Memang detox patch lagi murah untuk sekali pakai berbanding terapi ion. Kalau dah rasa macam 'bloated up' lepas makan malam-malam tu, yang lebih sesuai detox foot patch la. Waktu tidur boleh nyahtoksin.

      Kedua, keberkesanan. Detox Foot Patch ni saya selalau pakai bila rasa macam resdung makin teruk dan rasa lenguh-lenguh badan lepas seharian di luar. Saya kerap pakai di bahu dan tapak kaki. Sebenarnya, ada trick kalau nak pakai jenis patch ni. Pakai pada bahagian depan, dekat dengan jari, bukan di tengah-tengah tapak kaki. Sebabnya, kalau kaki melengkung, patch tu tak akan dapat tarik toksin dalam badan.

      Kalau terapi ion pula boleh rasa badan lebih ringan lepas terapi kedua. Rawatan ini disyorkan buat sebanyak 12 kali. Seminggu pertama tiga kali, yang seterusnya sebulan sekali dah la. Saya pernah cuba Terapi Ion Al-falah tapi terpaksa berhenti sebab jauh sangat dari rumah. Sekarang, saya sambung rawatan ini dengan Terapi Ion Detox Safena yang dekat je dengan rumah, siap boleh jalan kaki lagi. Huhu. Rawatan ini best sebab apa yang keluar dari kaki kita boleh tahu toksin dari mana yang keluar.

      Apa pasal saya asyik suka nyahtoksin? Err, senang cerita la, saya tengah usaha nak turunkan berat kepada yang lebih ideal. Hehe. Saya dah tak sembelit lagi.

Wednesday, February 13, 2013

Kamera baruku!

4 komen dari pembaca
Harap-harap bertahan lebih lama dari kamera sebelum ini. Rasa macam laju je keluar duit elaun ni sebab beli barang-barang elektronik macam ni. Huhu, nak buat macam mana. Dah memang keperluan.

Feature yang macam best adalah 'panaroma' dan 'smile detection'.

Harganya boleh tahan la. Kalau nak yang murah sangat pun nanti lagi cepat meragamnya. Huhu. Ok, nak explore lagi pasal kamera ni.

Tuesday, February 12, 2013

Duit oh duit!

0 komen dari pembaca

Ini adalah cek ketiga dari churpchurp. Saya tak rajin sangat tapi dapat jugak lah hasilnya. Tak susah pun nak dapat side income macam ni. Kalau ada twitter, blog atau facebook dan cukup. Jom, join saya di churpchurp. =)

Wednesday, February 6, 2013

Confront and drive.

1 komen dari pembaca
Sorry for keep posting in English. I think I can express myself more in a 'proper' way. I'm afraid I end up cursing as I'm starting to speak vulgar word recently, hopefully this won't happen again. I'm confronting myself about the stress that I got. I've tried to suppress and heal it.

However, it uncontrollable when I'm driving. I know it's dangerous. But I feel that I can vent my anger while driving. My hand get shaky yet I feel nothing.

Now, I'm homesick. I want to leave these restless days.
(cr to Google)
P/s: Writing in this blog is a therapy for me. Please bear. Or. You may leave. =).

Monday, February 4, 2013

Urus kerja elak stress.

0 komen dari pembaca
       Serabut rasanya kalau kerja makin banyak dan tak siap-siap. Kalau tak urus rasa macam sakit urat nak uruskan semuanya. Mula la rasa tak boleh tidur kerana nak siapkan tugasan.

       Tertarik rasanya apabila terbaca status Raja Kamil di Facebook.
(credit: Raja Kamil)
     That's really brilliant. Harapnya boleh latih diri untuk laksanakan perkara ini.

You look good.

0 komen dari pembaca


This is one material that I listen to these days. How I wish I can tell this in front of him. I forgive him even he curse me because I know he was not in his right mind at that moment. It was my fault adding oil to a fire. Well, thanks to that incident, I knew you've got a girl beside you. Just take care of her and live your own life. Don't come to me cursing and blaming that you're not happy. I don't treat your love is mine anymore.

I am me and not yours to toss around. Even I have no one beside me, I have HIM who always listen to me. I'm positive and will always be.

But if you come again. I'll never open the door for you. Even you are part of my past, yet you leave scars. That time, I won't forgive you as you hurt me twice.

P/s: How I wish this song is available for girl version.

Saturday, February 2, 2013

Saya perlukan teropong!

2 komen dari pembaca
Nak ingat nama lebih kurang 120 orang murid. Pergh!!! Tak tahu la bila boleh ingat. Nak atau tidak terpaksa la konon-konon tahu nama diorang. Kan diorang ada pakai  tag nama jenis kain tu. Itu je la harapan nak tahu nama diorang.Tapi masalahnya yang duduk bahagian belakang mana la nak nampak sangat.  Tak pe lah, senarai nama ada.

Sebenarnya mira ni rabun. Tapi cermin mata dah hilang dekan stesen bas. Entah la ke mana. Elaun pun tak masuk lagi kalau nak pergi beli pun. Kanta pembesar, boleh?
Tengah nak cari cara macam mana la nak ingat 120 orang ni.... huhu.
 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template