Wednesday, July 23, 2014

Menabung online

Untuk setakat ini, apa yang mampu dilakukan adalah buat pemindahan baki (transfer fund) dari akaun gaji ke akaun yang lain.

Trick yang paling penting nak menabung online ni adalah dengan hanya mempunyai akses online untuk satu akaun sahaja.

Jadi, akaun yang satu lagi 'tersorok' sedikit jumlahnya. Taklah asyik rasa nak belanja je bila tengok duit. Sekarang kan makin mudah nak beli online.

Buat permulaan tak perlu banyak. Cukuplah RM100 sebulan. Sikit-sikit kan lama-lama jadi bukit. Tak gitu?

Rasa macam nak buat pelaburan dengan duit simpanan tu. Kena baca lagi ni apa yang terbaik.

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template