Thursday, May 28, 2015

No KP mula nombor 0 payah nak timbul kat MS EXCEL? Nahhh

Semenjak borang offline nak kena isi ni, mesti perasan yang dalam ruangan kad pengenalan tu 0 tak lekat. Yelah dah zaman millenium ni semua no kad pengenalan mula balik dengan nombor 0. Contoh 080416083421. Tapi nombor yang merah tu tak boleh gak nak timbul dalam MS Excel. Haish.
Nah... boleh la tengok kat sini. 
Tak faham maaf la ye jika kurang jelas.

Geram betul jadi gini ye dok? Haaa, select je semua ruangan 'kad pengenalan' tu kemudian right click'.

Keluar gini kan? Pilih 'Format Cells'.
Pilih 'custom' dan klik pada no 0.

Kemudian dekat ruangan Type: tulis no '0' 12 kali. Tekan ok. Siap!

Taraaaaa......

Ok. Selamat mencuba.

0 komen dari pembaca :

 

Short and Sweet Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template